Єврo-2012

Турнір

Засідання київського Виконкому

У суботу в Києві пройде засідання Виконавчого комітету УЄФА під головуванням президента організації Мішеля Платіні, на якому підбиватимуться підсумки фінального турніру ЄВРО-2012 в Україні й Польщі та розглядатимуться питання, пов'язані з майбутніми чемпіонатами.

UEFA.com

2012-06-30 07:00

Учасники зібрання обговорюватимуть механізм розподілу солідарних виплат клубам за підсумками нинішнього турніру. Клуби отримають підвищені преміальні за свій внесок в успішне проведення чемпіонату.

На порядок денний також винесена процедура подання заявок і розклад ЄВРО-2020. Минулого місяця УЄФА повідомив, що декілька асоціацій виявили бажання взяти участь у конкурсі на отримання права організувати цей турнір.

УЄФА тепер дає старт офіційній процедурі, котра дозволяє будь-якій із 53 національних асоціацій подавати заявки незалежно від того, чи претендували вони раніше на проведення вирішальної стадії за участю 24 команд. Процес подачі заявок триватиме приблизно 18 місяців, щоб у кандидатів був час підготувати заявочні досьє.

Щодо клубного футболу, Виконком затвердить господарів Суперкубку УЄФА-2014 та 2015. На засіданні в червні 2011 року було вирішено перервати традицію проведення матчу за Суперкубок – між переможцями Ліги чемпіонів УЄФА й Ліги Європи УЄФА – в одному місці, тож розіграш-2013 відбудеться на празькому стадіоні «Еден». Поєдинок, який ознаменовує початок нового єврокубкового сезону, проходив у Монако з 1998 року, відколи формат Суперкубку був реорганізований до однієї гри.

Також будуть затвердженні регламенти наступних змагань: чемпіонату Європи-2012/13 серед юнаків до 17 та 19 років, чемпіонат Європи-2012/13 серед дівчат до 17 та 19 років, а також футзального чемпіонату Європи-2012/14.

Окрім цього, в суботу на НСК «Олімпійський» – стадіоні недільного фіналу між збірними Іспанії та Італії – запланована заключна прес-конференція по ЄВРО, на якій Мішель Платіні, зокрема, поділиться думками про чемпіонат і рішення Виконкому.

ua.uefa.com