Єврo-2012

Турнір

Фантастичне досягнення

У редакційній колонці свіжого номеру офіційного видання UEFA.direct президент УЄФА Мішель Платіні зазначив, що ЄВРО-2012 став справжнім святом футболу. «Перш за все, хочеться привітати збірну Іспанії та Федерацію футболу Іспанії, – зазначив він. – Третя поспіль...

UEFA.com

2012-07-11 12:00

…перемога іспанців на великих турнірах стала безпрецедентним досягненням. Це також додало унікальності чемпіонату Європи в Україні та Польщі.

Вітальних слів заслуговує і команда Італії, яка відважно змагалася у фіналі, а також усі, хто долучилися до успішного проведення ЄВРО-2012: гравці та тренери, що показували атакуючий футбол та зразкову майстерність; арбітри, що блискуче впоралися зі своєю роллю, не вплинувши на результат жодного матчу; вболівальники на трибунах та у фан-зонах, чия пристрасть запалювала стадіони та вулиці приймаючих міст, де панували радість, веселощі та дружня атмосфера.

Варто окремо привітати господарів – Україну та Польщу, які прийняли непростий виклик і зробили все необхідне для того, щоб чемпіонат пройшов на найвищому рівні. Дехто вважав це майже неможливим. Подяка також усім тим, хто працював за лаштунками турніру, зокрема, волонтерам. Сподіваюся, ЄВРО-2012 став для них незабутньою подією.

Європейський футбол може пишатися тим, в якому світлі він був представлений на цьому турнірі: прекрасні матчі, високі технічні стандарти та чудові стадіони, заповнені пристрасними вболівальниками. Зокрема, варто брати приклад із фанів збірної Ірландії, які завжди підтримували своїх улюбленців, навіть коли ті програвали.

Потрібно віддати належне й телевізійним трансляторам турніру, які продемонстрували найвищий клас. Завдяки їм увесь світ мав змогу насолоджуватися святом європейського футболу і вкотре переконатися в силі футболу рівня національних збірних. ЄВРО-2012 став найкращою з усіх можливих рекламою футболу перших команд країн, і такий успіх став багато в чому можливий завдяки духу відкритості, на засадах якого була побудована концепція проведення турніру».

ua.uefa.com