Єврo-2012

Турнір

Символічна збірна ЄВРО-2012

Команда технічних спостерігачів УЄФА включила до складу символічної збірної ЄВРО-2012 із 23 футболістів десять чемпіонів континенту. У неділю збірна Іспанії в чудовому стилі захистила трофей імені Анрі Делоне, розгромивши в київському фіналі збірну Італії з рахунком 4:0.

UEFA.com

2012-07-02 10:10

Після тріумфу іспанські футболісти удостоїлися багатьох захоплених епітетів, а півзахисник команди Андрес Інієста був названий найкращим гравцем турніру.

Група технічного аналізу складалася з експертів, зібраних технічним директором УЄФА Енді Роксбургом. В одну команду з ним входили Єжи Енгель (Польща), Душан Фітцель (Чехія), Херард Ульє (Франція), Ларс Лагербек (Швеція), Дьордь Мезеї (Угорщина), Хольгер Осієк (нинішній головний тренер збірної Австралії), Жан-Поль Бріггер і Вальтер Гагг, які працювали зі сторони ФІФА, а також представник Комітету УЄФА з розвитку і технічної допомоги Мордехай Шпіглер.

«У символічну збірну потрапили ті гравці, які протягом усього турніру були на висоті, – сказав Роксбург. – Тому «основу» збірної склали футболісти з команд, що досягли найбільшого успіху. У першу чергу, це чемпіони Європи іспанці, а потім гравці з трьох інших команд-півфіналістів».

«Були й інші футболісти, гідні увійти в нашу збірну, але в нас було обмеження за кількістю. Ми вирішили зупинити свій вибір на 23 найкращих гравцях, тому що це був стандартний розмір заявки на ЄВРО-2012», – додав Роксбург.

«Загалом ми вважаємо, що турнір пройшов на високому рівні. Причин для цього було декілька. Суддівський комітет поговорив з командами перед ЄВРО-2012 і пояснив, що він чекає від них. Тренери також здорово впоралися зі своєю роботою. Чотири півфіналісти порадували глядачів чудовим футболом, та й інші команди не поступалися їм у майстерності. Гравці викладалися по максимуму і показали все, на що здатні», – підсумував Роксбург.

Команда експертів була розбита на дві групи по п'ять осіб. Одна з них знаходилася у Варшаві, інша – в Києві. Роксбург поєднував роботу в обох столицях чемпіонату. Робота технічної команди грунтувалася на спостереженнях за кожним матчем. На кожній грі ЄВРО-2012 працювали щонайменше два аналітики. Фахівці стежили за тактичними розстановками та їх варіаціями в ході поєдинку, за оборонними і контратакуючими діями збірних, умінням використовувати вільні зони і фланги, за тим, як забиваються голи, за відмінностями у футбольній філософії та іншими аспектами тренерської роботи.

Технічний звіт буде опублікований на 72 сторінках англійською, французькою та німецькою мовами і офіційно представлений на дев'ятій конференції УЄФА для тренерів національних збірних, яка пройде у Варшаві в кінці вересня.

СИМВОЛІЧНА ЗБІРНА ЄВРО-2012

Воротарі:
 Джанлуїджі Буффон (Італія), Ікер Касільяс (Іспанія), Мануель Нойєр (Німеччина)
Захисники: Херард Піке (Іспанія), Фабіу Коентрау (Португалія), Філіпп Лам (Німеччина), Пепе (Португалія), Серхіо Рамос (Іспанія), Хорді Альба (Іспанія).
Півзахисники: Даніеле Де Россі (Італія), Стівен Джеррард (Англія), Хаві Ернандес (Іспанія), Андрес Інієста (Іспанія), Самі Хедіра (Німеччина), Серхіо Бускетс (Іспанія), Месут Езіл (Німеччина), Андреа Пірло (Іспанія), Хабі Алонсо (Іспанія).
Нападники: Маріо Балотеллі (Італія), Цеск Фабрегас (Іспанія), Кріштіану Роналду (Португалія), Златан Ібрагимович (Швеція), Давід Сільва (Іспанія).

ДО СЛОВА


Златан Ібрагимович тріумфував у заключному опитуванні на Найкращий гол від Carlsberg, у котрому брали участь попередні переможці та автор другого гола в фіналі Хорді Альба.

uefa.com