Україна

Кубок

Полісся – Ворскла 0:1. Кубок України, 1/2 фіналу. Звіт

Перемогу полтавцям у Житомирі приніс єдиний влучний удар зимового новачка «зелено-білих» Сергія Мякушка та голкіпер Павло Ісенко, який наприкінці зустрічі парирував пенальті.

Віктор КОТОВ, «Футбольний клуб»

2024-04-04 20:55

Вихід у фінал національного Кубку вже досягнення для будь-якого клубу. Але в Житомирі зійшлися команди, котрі, крім цього, жадали реабілітації за останні невдачі в чемпіонаті України. Перемога сьогодні, напевно, зафарбувала б увесь попередній негатив, а тому двобій очікувався запеклий.

Утім, знайшлося місце на Центральному стадіоні й футболу, а не лише боротьбі. Глядачі стали свідками доволі жвавого початку. Й хоча він минув без ударів, усе ж подарував непогані швидкості та бажання опонентів працювати в атаці.


Більш небезпечними виглядали гості, які в парі епізодів створили якщо не пожежу в штрафному майданчику «Полісся», то трохи просмажили захист житомирців. Микола Ковталюк ледь не замкнув класний простріл Самбу Сіссоко з правого флангу, а невдовзі Денис Бойко виудив м’яч у власних володіннях після спроби Руслана Степанюка.

Підопічні Сергія Шищенка намагалися діяти на контратаках, ловити супротивника на помилках. Іноді їм це вдавалося, але не вистачало останнього пасу. Вбивчі ж шанси відзначитися випали «вовкам» зі «стандартів» – Артем Шабанов із близької відстані не зміг завершити розіграш штрафного, а Пилип Будківський після подачі з кутового й помилки на виході Павла Ісенка з «другого поверху» поцілив у стійку.

Кінцівка тайму теж залишилася за «Поліссям», якому своїми моментами вдалося налякати команду Сергія Долганського й відібрати в неї ініціативу. Однак це зіграло злий жарт із житомирцями. Набувши впевненості, вони втратили пильність у тилах, і на останній хвилині тайму зазнали разючого удару, коли Сергій Мякушко не залишив шансів голкіперу, скориставшись скидкою від Степанюка в центрі штрафного майданчика.

У перерві Шищенко провів подвійну заміну, після години гри ще одну, але, окрім посилення тиску на полтавські редути, ці рокіровки не додали вістів на завершальній стадії. «Ворскла» доволі спокійно тримала оборону, виснажуючи суперника, якому доводилося все більше розкриватися.

Саме гості були ближчими до повторного взяття воріт Бойка, провели кілька небезпечних випадів, котрі… перервала повітряна тривога, що була оголошена по всій Україні.

Пауза тривала, що тривала понад півгодини, дозволила командам налаштуватися на заключний відрізок. «Полісся» з новими силами помчало на штурм, здобуло право на кутовий, після розіграшу якого арбітр за допомогою ВАР призначив пенальті за фол Даниїла Хрипчука проти Будківського.

Вирок узявся винести сам постраждалий, однак Ісенко розгадав намір нападника й, стрибнувши під праву від себе стійку, парирував удар. Житомирська кубкова казка виявилася з нещасливим кінцем.

Натомість «Ворскла» вийшла в фінал, в якому 15 травня в Рівне на стадіоні «Авангард» сперечатиметься за трофей із донецьким «Шахтарем».

ПОЛІССЯ (Житомир) – ВОРСКЛА (Полтава) – 0:1
Гол:
 Мякушко (45).
На 81-й хвилині Будківський (Полісся) не реалізував пенальті (воротар).
Полісся: Бойко, Кравець (Михайличенко, 62), Шабанов, Чоботенко, Смоляков, Крушинський, Кушріненко (Ндукве, 79), Фортюне (Луїфер, 46), Танковський (Назаренко, 46), Козак (Петряк, 61), Будківський.
Ворскла: Ісенко, Бацула, Хрипчук, Пердута, Крупський, Челядін (Павлюк, 70), Сіссоко, Мякушко (Корнієнко, 88), Степанюк, Кане (Глущенко, 71), Ковталюк (Феліпе Родрігес, 90+3).
Попередження: Пердута (59), Челядін (65), Сіссоко (73), Ісенко (90+3).

footclub.com.ua