Україна

Кубок

Оболонь – Ворскла 0:3. Кубок України, 1/4 фіналу. Звіт

Полтавчани без проблем здолали іншого представника Прем’єр-ліги та стали останнім учасником півфіналу.

2023-11-02 19:01

«Оболонь» створила гучну сенсацію в попередньому раунді Кубка України, вибивши саме «Динамо». Після цього «пивоварів» стали поважати й побоюватись – а особливо тривожитись мав їхній суперник по чвертьфіналу. «Ворскла» у останніх семи турах УПЛ здобула всього одну перемогу (зате над «Шахтарем»), хоча тут треба не забувати про надзвичайно важкий календар (зіграли майже зі всіма лідерами).

Можна було очікувати на цікаве протистояння (тим паче, що кияни останнім часом додали в атаці), однак перший тайм сподобався тільки полтавським фанам. Підопічні Віктора Скрипника контролювали хід зустрічі від старту й до перерви, нічого не дозволивши «Оболоні». Винятком став постріл Суханова на 17-й хвилині – екс-електрик пробивав з відскоку з лівого кута штрафного. М'яч пролетів повз дальню дев'ятку.

Полтавці не загострювали до 25-ї хвилини, а потім відкрили рахунок. Знову тріснула привізна оборона киян: на 27-й Скляр розрізав її передачею у штрафний на Степанюка, а тому залишилось тільки переграти Федорівського – 0:1!

Ще за хвилину Нестеренко міг подвоїти перевагу «Ворскли», замкнувши простріл від Бацули, однак з лінії воротарського Іван поцілив у поперечку. На 36-й та 41-й хвилинах Федорівському довелося парирувати удари Кане й Степанюка з околиць штрафного, а на 44-й полтавці таки забили вдруге – Нестеренко виконав подачу з лівого флангу, Степанюк скинув її на 11 метрів, а Кане пробив. 0:2!

Саме з цим рахунком команди й відправились відпочивати. Очікувалось, що в другому таймі Оболонь піде вперед усіма силами, однак нічого конкретного команда не створила і по перерві. Винятком знову став Суханов, який на 50-й хвилині прийняв пас п'яткою від Слободяна й бахнув з лівого краю карного майданчика – повз ближню дев'ятку!

Цей момент став останнім для підопічних Валерія Іващенка. Ворскляни теж не форсували події, граючи по рахунку, однак на 69-й хвилині їм вдалося ще й закрити гру. Степанюк перевів м'яч на ліву половину штрафного, а Бацула звідти пробив у дальній кут – 0:3! Всі питання щодо переможця були зняті.

У підсумку, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу полтавців. «Ворскла» стає останнім півфіналістом Кубка України – там підопічні Віктора Скрипника зіграють проти «Шахтаря», «Чорноморця» або «Полісся». Гідна компанія.

ОБОЛОНЬ – ВОРСКЛА – 0:3
Голи: Степанюк (27), Кане (44), Бацула (69).
Оболонь: Федорівський, Нагієв (Мединський, 46), Вовкун, Приймак, Лук’янчук, Прокопенко, Слободян, Косовський, Дубко (Карась, 46), Суханов (Краснопір, 58), Тарануха (Груша, 64).
Ворскла: Ісенко, Пердута, Павлюк, Корнієнко (Феліпе, 75), Крупський, Скляр (Юрченко, 75), Челядін, Кане (Островський, 88), Нестеренко, Бацула, Степанюк (Черниш, 88).
Попередження: Дубко (11), Суханов (57), Слободян (67) – Крупський (31), Скляр (31).

football24.ua