Україна

Прем'єр-ліга

Дніпро-1 – Шахтар 2:1. Україна, 14-й тур. Лідер йде у відрив

Перемогу команді Олександра Кучера у центральному матчі першого кола забезпечили удари Олександра Піхальонка та Артема Довбика.

2022-11-19 15:41

Поєдинок на ужгородському стадіоні «Авангард» між «Дніпром-1» та донецьким «Шахтарем» обіцяв бути найцікавішим не лише у 14-му турі української Прем'єр-ліги, а й у всьому першому колі загалом. Зустрічалися прямі конкуренти у боротьбі за золоті медалі, і дніпрянам було достатньо не програти, щоб гарантовано завершити у 2022 році у статусі зимового чемпіона.

Несподіванно на розминці перед матчем в складі дніпрян травмувався Амаш, тому в стартовому складі замість нього зявився Танчик. Лідери чемпіонату першими створили небезпечний випад: удар Довбика у парирував Трубін. Згодом Трубін не впевнено зіграв у воротарському майданчику після кутового.

Намагання команди Ігора Йовичевича налагодити атакувальну гру успіху не мали. А далі сталася несподіванка. На 17-й хвилині чи не перша нагода «Шахтаря» завершилася голом у ворота дніпрян. Від лівої бровки поля Мудрик змістився до центру, та пробив у ближній кут. Голкіпер Валеф зреагував на постріл, але від його рук сфера потрапила у ворота – 0:1. Здається, що воротар міг зіграти й краще у цьому епізоді.

Щоб відігратися «Дніпру-1» вистачило лише три хвилинки. Партнери кинули у прорив Довбика, той ефектно зробив передачу на Гуцуляка. Простріл – й Піхальонок, обробивши м’яч, відправив того у сітку воріт суперника – 1:1!

Згодом ближче до того, щоб змінити рахунок, був Довбик, але його удар головою Трубін парирував на кутовий. Ще в одному випадку удар Довбика пройшов поруч з воротами. Лише під кінець першого тайму гості трохи покращили статистику, завдав другий за матч удар по воротам дніпрян. У «Дніпра-1» – 6 ударів (4 у площину воріт). За небезпечними атаками «Дніпро-1» також мав перевагу (21/18).

Стартовий відрізок другого тайму краще використали підопічні Олександра кучера. Артем Довбик на лінії карного майданчика отримав передачу від Піхальонка. Розвернувся та з-під Матвієнка влучно пробив низом. Трубін був безсилий врятувати свою команду – 2:1!.

Тепер у ролі наздогонячого опинилися гірники. Й відповідь «Шахтаря» була дуже небезпечною: Мудрик вивів на ворота господарів Сікана, але блискуче зіграв Валеф. «Шахтар» намагався пресингувати, інколи змусуючи дніпрян втрачати м’яч. Після однієї з таких втрат стрімка атака ледь на закінчилась голом, Валеф завадив забити Мудрику. Дніпрянам фрагментами вже важче стримували атаки суперника. Гості заробили кілька кутових, які успіху не мали. «Дніпро-1» витримав натиск гірників та зберіг переможний рахунок.

Цією перемогою «Дніпро-1» збільшив перевагу над «Шахтарем» до восьми очок.

ДНІПРО-1 – ШАХТАР – 2:1
Голи: Піхальонок( 21), Довбик (53) – Мудрик (17).
Дніпро-1: Валеф, Адамюк, Сарапій, Бузанелло, Довбик, Гуцуляк (Назаренко, 73), Бабенко, Рубчинський (Когут, 85), Танчик, Сваток, Піхальонок.
Шахтар: Трубін, Кривцов (Тейлор, 35), Степаненко (Петряк, 80), Михайличенко, Бондаренко, Мудрик, Судаков, Назарина (Криськів, 63), Сікан (Траоре, 63), Бондар.
Попередження: Сарапій (29), Довбик (89) – Бондар (83), Мудрик (85).

scdnipro1.com.ua