Україна

Прем'єр-ліга

Чорноморець – Зоря 0:4. Україна, 8-й тур. Коли солюють чемпіони

Усі питання щодо переможця луганці зняли до перерви, провівши низку зразкових атак.

Олег МОРОЗОВ, «Футбольний клуб»

2022-10-18 17:19


До вівторкового матчу «Зоря» зіграла три відверто невдалі матчі, набравши в них одне очко і пропустивши відразу вісім м’ячів. У цьому сенсі зустріч з одеситами луганці напевно розглядали як гарний шанс перервати прикру серію і нарешті повернутися на переможний шлях. Все-таки «Чорноморець» з його здобутими у шести турах двома балами приїхав до Ковалівки в статусі одноосібного аутсайдера чемпіонату.

І якщо керманич «моряків» Роман Григорчук попередні невдачі здебільшого пояснював поганою реалізацією, то цього разу поразка номінальних господарів була зумовлена перш за все помилками захисту і безжалісними діями суперника в атаці.

Одесити на старті показали зуби, запалили кілька пожеж біля воріт Дмитра Мацапури, проте «Зоря» доволі швидко поклала край безладу у своїй обороні. А на 18-й хвилині відкрила рахунок. Богдан Бутко пройшов лівим флангом і вже від лицьової лінії прострелив точнісінько на Сергія Булецу. Чемпіон Європи серед юнаків віддав, чемпіон світу серед молоді забив – краса!

Спроби «Чорноморця» гідно відповісти по гарячих слідах провалилися, а ось хлопці Патріка ван Леувена незабаром провели зразкову контратаку, на вістрі якої після чудового пасу того таки Булеци опинився Ігор Кирюханцев. Колишній захисник «Маріуполя» прекрасно почуває себе в ролі вінгера «чорно-білих», і цей гол став для нього вже третім у поточній першості.  

Якщо у когось і були сумніви в передчасній загибелі інтриги, то їх розвіяв Назарій Русин, забивши м’яча в роздягальню. І цьому взяттю воріт передувала прекрасна триходівка. Денис Нагнойний дотепно п’ятою відпасував на Кирюханцева, який промчав правою бровкою і тонко віддав трохи назад, на партнера, який підтримував атаку другим темпом. Ну і Русин все зробив ідеально, вразивши нижній правий від Дмитра Непогодова кут.

Заміни, які робив Григорчук, суттєвих дивідендів його команді не принесли. У другому таймі «Зоря» діяла за рахунком, не тільки зберігши його, а й навіть збільшивши.Класно зігравши на другому поверсі, дебютним голом у складі луганчан відзначився Євген Шахов. До речі, ще один чемпіон Європи!
Таким чином «Зоря» вийшла на третю позицію, зрівнявшись з «Металістом» і «Олександрією». А ось «моряки» поки не поспішають залишати дно таблиці УПЛ.

ЧОРНОМОРЕЦЬ – ЗОРЯ 0:4
Голи: Булеца (17), Кирюханцев (30), Русин (45), Шахов (86).
Чорноморець: Непогодов, Салюк (Штогрін, 46), Єрмаков, Мандрекар, Путря (Гладкий, 64), Політило, Бобко (Реалдо, 64), Кузик (Литвиненко, 76), Нумець (Бадібанга, 46), Брагару, Юсов.
Зоря: Мацапура, Данченко, Імереков, Батагов, Будко (Михайленко, 87), Шахов, Кирюханцев (Луньов, 87), Булеца, Чурко (Бражко, 73), Русин (Алефіренко, 78), Нагнойний (Антюх, 73).
Попередження: Шахов (57).
Арбітр – Микола Балакін (Київська обл.).
18 жовтня. Ковалівка. Ст-н «Колос». +19’C. Без глядачів.

footclub.com.ua