Україна

Прем'єр-ліга

Інгулець – Львів 1:0. Україна, 14-й тур. Звіт

Три очки команді з Петрового забезпечив ефектний гол Максима Марусича

2022-11-21 14:20

Минуло не так багато часу з моменту, коли президент «Інгульця» Олександр Поворознюк зважився на зміну епох. Тиждень тому «козаки» оголосили про відставку Сергія Лавриненка, з яким грали у фіналі кубка України, а також дебютували в еліті українського футболу. Змінив досвідченого наставника колись досвідчений гравець, проте ще тільки початківець в плані тренерства – Младен Бартулович.

Про його досягнення поки нема чого говорити, адже він провів один матч, до того ж не проти вуличної команди, а проти «Динамо» (1:2). Сьогоднішній суперник був набагато сприятливішим, щоб показати свої сильні сторони. «Львів» йде в таблиці передостаннім, випереджаючи «Інгулець» на два бали. Тож сьогодні на нас чекав не лише іспит Бартуловича-тренера, а й битва двох аутсайдерів.

Олег Дулуб продовжує тренувати обмежений кадровий набір. У наставника мало можливостей для ротації, але він все одно її проводить, особливо після невдалих поєдинків. Сьогодні, наприклад, він наважився залишити у запасі Крушинського та Муравського. Обидва були твердими гравцями старту та одними із найбільш стабільних футболістів «синьо-золотих», яким сьогодні не знайшлося місця на полі. Натомість із перших хвилин вийшов досвідчений Сергій Сімінін. Ви, мабуть, пам'ятаєте його за матчами за «Волинь», у складі якої 35-річний центрбек провів 234 матчі. 21-го листопада він повернувся до УПЛ.

Чекати на феєрію в сьогоднішній грі – все одно, що сподіватися побачити сніг у червні. Тобто можна, але якщо в результаті це станеться, то все спишеться на аномалію. На старті цікавіше виглядав «Інгулець», який хоч трохи банально, але намагався грати першим номером. «Львів» не перешкоджав, віддав м'яч і чекав на свій момент. Його не було довго, зате своєю атакою відзначилися «козаки». Сітало отримав за межами штрафного майданчика, зумів розвернутися, а після завдати непоганого удару у бік Ільющенкова – вище. Хоч якби влучив форвард у дев'ятку, вийшов би шедевр.

Ну а один із головних епізодів всього першого тайму стався вже в другій його половині. Запорожець вирізав ідеальну передачу до штрафного майданчика, Кухарук зумів підлаштуватися під м'яч, пробив, але сфера зрадницьки влучила в поперечину. Щоправда, справедливість у світі є. Під самий свисток на перерву, Марусич, який вийшов на заміну (по ходу тайму травмувався Козак), ідеально спіймав м'яч на ногу за межами штрафного майданчика, забивши дуже красивий гол у ворота Ільющенкова. 1:0 за підсумками тайму на користь «Інгульця» – справедливіше не могло бути.

Другий тайм став продовженням першого, ще й газон перестав сприяти хоч трохи якісному футболу. Так, в багнюці розраховувати на яскравий футбол було в принципі неможливо. Залишалося сподіватися хіба що на технічну майстерність гравців, але це, як відомо, далеко не найсильніша складова й «Інгульця», і «Львова». До того ж, господарі вже не були зацікавлені, щоб футбол розкривався. Їх влаштовувала безлика тяганина, адже вона залишала більше шансів, що гра спокійно докотиться до фінішу з рахунком 1:0.

У підсумку, за 45 хвилин ми побачили два моменти, коли «Львів» вже не думав про оборону, а думав, як перемогти поле. Спершу в сумбурі всередині поля Кухарук знайшов можливість віддати на правий край штрафного на Сітала, Артем прийняв, прибрав захисника, але підробив перед голкіпером на смарагдовому газоні дуже невдало. Згодом Одарюк у дещо схожій історії при виході віч-на-віч пробив просто в Ільющенкова.

До всіх проблем Олег Дулуб ще й втратив Грися, який у двох не обов'язкових ситуаціях заробив дві жовтих і тепер не допоможе львів'янам у останньому матчі року.

Младен Бартулович здобуває дебютну перемогу в якості головного тренера. Але за тою грою, яка була, висновок можна зробити лише один: команда хорватського наставника краще почувається у болоті. До футболу відношення це не мало.

ІНГУЛЕЦЬ – ЛЬВІВ – 1:0
Гол: Марусич (45).
Інгулець: Паламарчук, Запорожець, Клименко, Козак (Марусич, 21, Коробенко, 90), Сітало (Одарюк, 85), Кучеренко, Павлов (Поспєлов, 46), Смоляков, Нагієв, Ковальов, Кухарук (Головкін, 90).
Львів: Ільющенков, Вовкун (Шишка, 53), Бойко (Ременяк, 67), Бугай, Нич, Никитюк, Полегенько (Крушинський, 53), Симінін (Муравський, 53), Мильченко, Грисьо, Васильєв.
Попередження: Клименко (12), Марусич (29) – Грисьо (29), Васильєв (65).
Вилучення: Грисьо (84, друга жовта).

ua-football.com