Україна

Прем'єр-ліга

Шищенко: «Полісся» вже грає в той футбол, який я хочу бачити»

2024-04-15 14:46

Виконувач обов?язків головного тренера «Полісся» Сергій Шищенко в ефірі УПЛ ТБ прокоментував перемогу над «Колосом» (1:0) у 23-му турі УПЛ.

– Дуже хороша гра, непроста гра. Дуже вдячний хлопцям за ті емоції, які ми зараз відчуваємо. Вдячний їм за те, що виконали той план, який у нас був.

Ви бачите зовсім інше «Полісся» ці два тури і по грі, і по ставленню. Тому що ті вимоги, які я хочу бачити від хлопців, вони їх виконують.

Потрібен був час. Дуже задоволений, що за той короткий термін, який я в команді, ми вже граємо в той футбол, який я хочу бачити.

– Виграли вже 2 матчі поспіль. Це вже серія, можна сказати, як ви думаєте?
– Ще рано казати, що це серія. 3 перемоги – це буде серія.

– Але додає певних емоцій команді. Команда вже видихнула з тієї кризи, в якій вона була?
– Емоційна криза – думаю так. Тому що 2 перемоги поспіль – це дуже мотивує для того, щоб рухатися вперед, розвиватися, бути ще кращими.

Я дуже задоволений ставленням хлопців. Ми жертвуємо багато чим: і часом, і багато працюємо – як тренерський штаб, так і хлопці на тренуваннях.

У нас навіть вихідних немає зараз, тому що треба обігрувати «Динамо» – є таке завдання від мене хлопцям (сміється). Емоції зараз дуже важливі для нас.

Я дуже задоволений грою та атмосферою зараз і в роздягальні, і в клубі. Вдячний уболівальникам за підтримку, тому що без цієї підтримки нам було б дуже тяжко.

– З якою установкою випускали Танковського?
– Рухати м'яч уперед, атакувати, бути активнішим. Бачите, як усе спрацювало? Слава – красавчик!

– Чи очікували ви від нього такого? Бо він, певно, сам не очікував. Каже: «Я вже дуже давно не забивав, я забиваю рідко».
– Від Слави ніхто не очікував такого, але Слава є Слава.

– Зміни у стартовому складі в останніх матчах. Чи можна вже сказати, що це команда Шищенка?
– Це, мабуть, керівництво буде казати – команда Шищенка чи не команда Шищенка. Але я бачу, що всі хлопці, які виходять у стартовому складі та виходять на заміну і на тренуваннях, – це одна команда, це зграя, це сім’я.

Ми зараз усі разом. І в кризі були всі разом, і зараз у нас маленький успіх – треба ще краще. Тому ми всі разом, ми – сім’я.

– Які завдання зараз стоять у «Полісся», які місця у чемпіонаті?
– Ми рухаємося на 5-ту сходинку, нам дуже потрібна вона. Конкурент серйозний у нас. Єврокубки – це завдання від президента клубу, і хочеться, щоб Житомир побачив єврокубковий сезон.

footclub.com.ua