Україна

Прем'єр-ліга

Колос – Динамо 0:3. УПЛ, 28-й тур. Спокійно, впевнено, ефектно

Іще один матч за участю київського «Динамо» не минувся без акомпанементу сирен повітряної тривоги. Учасники ледве встигли прослухати Гімн України та сфотографуватися на пам’ять, як довелося йти на вимушену «перерву».

Олексій КАЗАНОВ, «Футбольний клуб»

2023-05-24 15:46

Тож Миколі Шапаренку та Георгію Бущану довелося ще 45 хвилин зачекати повернення після травм до «основи» столичного колективу. Причому останній вийшов одразу в стартовому складі.

Але київському голкіперу не доводилося по-справжньому вступати в гру аж до 25-ї хвилини. Натомість уже в дебюті на авансцену вийшов його ковалівський візаві. Євген Волинець (подейкували, що ним цікавиться саме «Динамо») незграбно й надто довго обробляв пас від свого захисника – настільки, що Кахім Перріс устиг накрити воротаря «Колоса», фактично записавши того в соавтори першого гола. Чи навіть в автори, як урешті-решт і було зазначено в протоколі за вказівкою рефері.

Згадана ситуація за участю Бущана – простріл Оріховського з рикошетом від Сироти. Трохи раніше стійка «підстрахувала» киян після удару Золотова з меж карного майданчика. Обидві перспективні атаки виникли на лівому фланзі атаки «Колоса», що його господарі промацували частіше.

Гості більш рівномірно обирали напрям наступу. «Віддзеркаленням» Перріса на лівому фланзі був Кабаєв, центр прагнули зв’язувати Шепелєв і Буяльський. Віталій перебував у зоні пильної уваги опікунів, але свої моменти все ж відшукував. Ближче до перерви спромігся навіть пробити, але – прямо в руки Волинцю.

Ще більш вигідний шанс змарнував капітан «Динамо» на 44-й хвилині, не замкнувши дальню стійку в підсумку розіграшу кутового. Й нарешті не влучив у порожні ворота, дотягуючись до м’яча після відскоку вже у воротарському майданчику!

Зважаючи на те, що й «Колос» зброї не складав (Бущану незадовго перед тим довелося пірнати в кут після спроби Мякушка метрів з десяти), другий тайм обіцяв вийти вельми цікавим.

Проте, удар Раміреса, відбитий голкіпером одразу ж після поновлення гри, не став передвісником зливи голів чи навіть гольових моментів. «Динамо» досить упевнено контролювало перебіг подій. Ковалівці шукали шанс у нечастих контрвипадах.

Аж поки знову не спрацювала далекобійна «гармата» Андрієвського. Нагадаємо, в півзахисника був тривалий період без забитих м’ячів, але цієї весни він відзначився вже втретє! Поціливши в правий від Волинця верхній кут, Сашко з усвідомленням виконаного обов’язку поступився місцем Шапаренку.

У пошуках «джокера» гості ледве не зазнали «недобору»: свіжий Сидорчук обрізався на чужій половині, й лише реакція Бущана не дозволила Богданову скоротити рахунок. І все-таки заміни, проведені Олександром Шовковським, спрацювали в плюс. Саме тандем Шапаренко – Волошин у компенсований час довів раахунок до розгромного. Цікаво, що гол цей став 1999-м для «Динамо» в національних першостях. На черзі  кругла цифра!

Кияни здобули чергові аргументовані три очки, що формально дозволило їм сподіватися на третє підсумкове місце в таблиці. На жаль для біло-синіх, доля «бронзи» вже залежить не від них...

КОЛОС – ДИНАМО 0:3 (Волинець, 9, автогол, Андрієвський, 68, Волошин, 90+3)
Колос: Волинець, Ємець, Чоботенко, Чорноморець, Золотов, Богданов, Ільїн (Гусол, 78), Болбат (Криворучко, 65), Мякушко (Велетень, 72), Оріховський, Безбородько (Попов, 72).
Динамо: Бущан, Тимчик, Дячук (Боль, 75), Сирота, Вівчаренко, Андрієвський (Шапаренко, 68), Шепелєв (Сидорчук, 59), Перріс, Буяльський, Кабаєв (Волошин, 59), Рамірес (Гармаш, 75).
Арбітр – Пасхал (Херсон).
Попередження: Оріховський (87)  Перріс (27), Вівчаренко (90), Буяльський (90+2).
Ковалівка. Стадіон «Колос».

Фото Олександра ПОПОВА (dynamo.kiev.ua)

http://footclub.com.ua