Україна

Прем'єр-ліга

Буткевич: «Ціль «Полісся» – потрапити в топ-5 УПЛ»

Президент ФК «Полісся» Геннадій Буткевич в ексклюзивному інтерв’ю для клубної прес-служби підбив підсумки сезону та розповів про плани на майбутнє клубу.

2023-06-23 15:43



ПІДСУМКИ СЕЗОНУ

– «Полісся» – чемпіон Першої ліги. Поділіться вашими емоціями від першого офіційного трофею в історії клубу.

– Хочу розпочати з подяки Збройним силам України. Я впевнений, що нічого важливішого за їхні подвиги зараз немає. В першу чергу чемпіонство в Першій лізі присвячується вболівальникам «Полісся» та жителям Житомирщини, які нині захищають нашу країну.

– Ви поставили команді ціль на початку сезону вийти в УПЛ і команда з цим завданням впоралася.
– Я поставив дуже конкретну ціль – тільки здобуття золотих медалей. В разі, якщо б команда посіла друге місце і вийшла в УПЛ, я би вважав, що ціль на сезон виконано не до кінця. Бачу «Полісся» лише з менталітетом і характером переможця.

– Символічно, що перший офіційний кубок ви підіймали на свій день народження. Розкажіть про свої емоції у цей день?
– Було б краще, якби цей день я зустрів вже у статусі чемпіона (посміхається, - ред.). А так у ніч перед грою майже не спав і все, що я думав – це про перемогу у вирішальному матчі. Тому про свій день народження згадав лише після фінального свистка. Приємно, що кубок Першої ліги ми підняли над головою на мій день народження. Це стало найкращим подарунком не тільки для мене, а й для всіх житомирян.

– Чому для вас так принципово було не просто вийти в УПЛ, а саме стати чемпіоном?
– Апетит вигравати трофеї в мене з’явився під час першого Winter Cup, коли «Полісся» підняло кубок зимового міжсезоння, де перемогло команди вищі за рангом. Ці емоції я хочу відчувати постійно.

Я багато часу цього сезону проводив з командою. Бачив у їхніх очах голод до перемог, справжній «вовчий апетит». Тому я пишаюся тим, як вони підійшли до виконання завдання. Шана і повага кожному гравцю та тренерському штабу за цей сезон.

– Як ви можете оцінити роботу тренерського штабу цього сезону, зокрема, Юрія Калитвинцева?
– Юрій Миколайович витримав великий психологічний тиск на шляху до чемпіонства, де будь-яка помилка могла коштувати золотих медалей. Він заслуговує на велику повагу і має невичерпний кредит довіри з мого боку. Вірю, що разом з ним на «Полісся» чекають нові вершини в УПЛ.

УПЛ

– Які завдання ви ставите перед командою у дебютному сезоні в УПЛ?

– Ціль в сезоні – спробувати потрапити в топ-5. А також – не програвати на домашньому стадіоні на очах у житомирських вболівальників. Ми повинні радувати житомирян і особливо тих хлопців, які зараз на передовій.

– У футбольних кулуарах ФК «Полісся» з авансом називають потенційно третьою силою в УПЛ на противагу «Динамо» та «Шахтарю». Що ви б відповіли на такі очікування?
– Такі розмови мені подобаються, бо це означає, що нас поважають. Та все ж я б не форсував події. Я ставлюся з повагою до наших суперників. І «Шахтар», і «Динамо» пройшли довгий шлях становлення. Я маю чітке розуміння, що розвиток футбольного клубу – це процес. Потрібен час.

МАЙБУТНЄ КЛУБУ

– Про нові придбання «Полісся» шириться маса інформації у ЗМІ. Розкажіть про літню трансферну кампанію.

– Ціль цього міжсезоння – підсилити кожну ланку. Якщо подивитися кого уже придбало «Полісся» цього літа, то ви можете зрозуміти мою філософію – баланс між досвідом та молодістю.

– Прокоментуйте підписання перших легіонерів.
– Ми придбали перспективних гравців молодіжних африканських збірних. Сподіваюся, вони будуть стрімко розвиватися разом із клубом. За рахунок успіхів «Полісся» з часом кожен з них буде мати шанс опинитися в європейських чемпіонатах.

– Прокоментуйте новину про те, що Юрій Максимов очолив ФК «Звягель».
– Юрій Максимов – один з найдосвідченіших українських тренерів, який взяв на себе дуже відповідальну місію – своїм досвідом допомагати розвиватися перспективним хлопцям Житомирщини. Я йому дуже вдячний за це і бажаю успіхів.

– Ви неодноразово говорили, що бажаєте бачити в структурі «Полісся» якомога більше місцевих вихованців. Чи готова нині футбольна школа підсилювати основну команду?

– Моя ціль – це побудова в Житомирі сучасної футбольної академії, щоб якомога більше житомирських дітей присвячували свій вільний час спорту. Згодом для дитячо-юнацької школи буде побудована база, яка розташується біля нового власного стадіону.

– Розкажіть детальніше про новий стадіон.
– Це буде суто футбольна арена десь на 12-15 тисяч, де вболівальників від команди буде відділяти усього кілька метрів і він відповідатиме стандартам УЄФА для проведення міжнародних матчів. Вже визначено місце, де цей стадіон буде побудований.

– Ваша мрія аби на цьому стадіоні зіграла збірна України?
– Моя мрія – щоб збірна України перемагала будь-де, але краще, щоб на Чемпіонаті світу і щоб у її складі грало 4-5 гравців «Полісся».

polissyafc.com