Україна

Прем'єр-ліга

Україна, 6-й тур. Львів – Шахтар 1:2. Звіт

Поєдинок на «Арені Львів» склався для лідера чемпіонату дуже непросто. У першому таймі серйозної травми зазнав Дмитро Криськів, який ризикує пропустити кілька місяців і не зіграти на молодіжному Євро-2023.

2023-04-12 17:14

Наставник гірників Ігор Йовичевич зробив кілька змін у стартовому складі команди порівняно з попередньою грою: Матвієнко повернувся в центр оборони в пару до Ракицького, лівого ж захисника грав Топалов, на правий фланг атаки вийшов Андрій Тотовицький, а на позиції центрфорварда діяв Лассіна Траоре.

Перша половина – без голів
Початок гри команди провели вкрай обережно, не поспішаючи кидати великі сили в атаку. У дебюті ледь не вийшов віч-на-віч Криськів, але арбітр зафіксував офсайд. Тотовицький непогано віддавав у штрафний на Траоре, однак буркінієць не зміг підлаштуватися під удар. Перший гострий момент трапився в середині тайму, коли Бондаренко небезпечно пробив низом, – голкіпер урятував львів’ян і перевів м’яч на кутовий.

На 27-й хвилині в «оранжево-чорних» відбулася вимушена заміна: Дмитро Криськів зазнав травми, замість нього вийшов Олег Очеретько. Незадовго до перерви суперники обмінялися непоганими нагодами: спробу Степаненка пробити з меж штрафного заблокував захисник, а удар Бугая пройшов над поперечиною.

Вольова перемога на останніх секундах
Одразу по перерві футболісти «Шахтаря» активно пішли вперед і створили два моменти: дальній постріл Судакова прийшовся до рук голкіпера, а Тотовицький бив з лінії штрафного під поперечину – Юрчуку довелося знову рятувати свою команду. На цьому тлі несподівано відзначились львів’яни: на 56-й хвилині Богунов виконав флангову подачу, і Гочолеішвілі головою зрізав м’яч у власні ворота. Утім підопічні Ігора Йовичевича відігралися вже за 5 хвилин: після навісу з правого флангу м’яч потрапив до Георгія Судакова, який вирішив пробити метрів з 25 і з рикошетом від Грисьо вразив ціль – 1:1.

Ближче до фінального відрізку матчу гострішими ставали атаки гірників: Ракицький спочатку розрядив свою гарматну ліву ногу ударом у поперечину, а потім пасом знайшов у карній зоні Траоре, проте форвард не влучив у правий кут. Тренерський штаб донеччан максимально посилив напад, випустивши Келсі, Сікана й Борячука, і в останні хвилини «оранжево-чорні» влаштували штурм воріт суперника. Келсі з відскоку спрямував м’яч до рук кіперу, а потім головою пробив за сантиметри від стійки.

Після кутового міг замикати дальню штангу Степаненко, але теж не поцілив у площину. Ще один шанс мав Келсі, коли його удар із центру штрафного потягнув Юрчук. Не вдалося оформити дубль Судакову, який бив здалеку знову з рикошетом – цього разу повз ворота. Розв’язка настала на 90+4-й хвилині: Судаков навісив з флангу, Сікан виконав скидання, а Кевін Келсі головою переправив м’яч у дальній кут! 2:1 – гірники перемагають львів’ян у непростому поєдинку і збільшують свій відрив у турнірній таблиці.

16 квітня «Шахтар» та «Львів» знову зіграють між собою – тепер уже в межах календарного 21-го туру УПЛ.

ЛЬВІВ – ШАХТАР – 1:2
Гол:
Гочолеішвілі (56, автогол) – Судаков (61), Келсі (90+5).
Львів: Юрчук, Грисьо, Ґабріель, Дитятьєв, Кузик, Алібеков, Мильченко, Бєляєв, Свржняк (Мишенко,, 67) Бугай (Сасовський, 78), Богунов.
Шахтар: Трубін, Гочолеішвілі, Матвієнко, Ракіцький, Топалов, Бондаренко, Степаненко, Судаков, Криськів (Очеретько, 27, Келсі, 71), Траоре (Сікан, 83), Тотовицький (Борячук, 83).
Попередження: Степаненко (63), Матвієнко (66).

shakhtar.com