Україна

Прем'єр-ліга

Полісся – Колос 1:0. Україна, 24-й тур. Звіт

В’ячеслав Танковський вийшов на поле і вже через хвилину вивів житомирян вперед потужним ударом з метрів 25-ти.

2024-04-14 20:06

У заключному матчі недільної програми 24-го туру Прем’єр-ліги «Полісся» приймало «Колос». Житомирський колектив у другій частині сезону швидко спустився з небес на землю. «Полісся» нарешті у минулому турі перемогло після восьмиматчевої безвиграшної серії. У «Колоса» ситуація теж далеко не найкраща. Здається, що підопічні Вишняка у кризу тільки заглиблюються.

Раніше всі говорили про якісну гру колектива із Ковалівки у захисті, але зараз про це можна тільки згадувати. П'ять очок за п'ять ігор це явно не той результат на який всі розраховували. Нічию проти «Металіста 1925» приніс бразилець Рангел, який нарешті забив свій дебютний гол за команду. У старті господарів знову вийшов бразильський нападник Луіфер Ернандес, який у минулому турі двічі забив «Минаю».

Гості активніше розпочали гру, але не вдавалося швидко доводити м'яч до заключної третини поля. Помилки у перехідній фазі суттєво заважали ковалівському колективу. Рангел не міг зачепитися за м'яч, тому він часто відходив у глибину. А роль нападника у цих епізодах виконували Ільїн та Топалов. Поступово колектив із Житомира зміг вирівняти гру і навіть перехопити ініціативу. Перший момент у матчі стався в середині першого тайму, коли потужний удар Крушинського парирував Фесюн.

Підопічні Щищенка мали відкривати рахунок на 29-й хвилині. Назаренко віддав на Луіфера і той в один дотик з району одинадцятиметрової пробивав з відскоком від газону, але Фесюн встиг зреагувати та витягнув м'яч з-під поперечини.

У підсумку, перша половина зустрічі завершилася без голів, хоча цей футбол не можна було назвати нудним. У гостей було більше ударів, але цікавіше і гостріше грали футболісти «Полісся».

На початку другого тайму після передачі Таллеса потужно пробивав Назаренко, але влучити у площину воріт хавбек не зміг. Обидва колективи не поспішали розкриватися, адже розуміли ціну помилки. Проте, на нічию ніхто не грав і за це варто віддати їм належне. На 58-й хвилині найбільш реальну можливість забити у складі «Колоса» мав Олег Ільїн, але м'яч після його удару за неймовірною траекторією влучив у поперечину.

У футболістів «Полісся» було більше бажання вирвати перемогу, але і сумбуру у їх діях все ж вистачало. Гості намагалися грати більш раціонально. На 78-й хвилині неуважно зіграли захисники «Полісся», але Безбородька в один дотик не зміг переправити м'яч у сітку. Вихід свіжого нападника явно пішов на користь «Колосу».

Здавалося, що гра так і завершиться без голів, але заміни Шищенка спрацювала. Фортюне віддав Танковському під удар і В'ячеслав метрів з 20-ти пробив потужно. М'яч з рикошетом від захисника залетів у ворота – 1:0. Перший дотик хавбека «Полісся» і відразу гол. Відігратися гості вже не змогли. У підсумку, «Полісся» вперше за п'ять матчів перемагає вдома.

ПОЛІССЯ – КОЛОС – 1:0
Гол: Танковський (83).
Полісся:
Кудрик, Тейлор, Чоботенко, Кравець, Смоляков, Крушинський (Танковський, 82), Таллес Коста (Кушніренко, 72), Козак (90+3), Мустафаєв, Назаренко (Фортюне, 72), Луїфер (Ндукве, 82).
Колос: Фесюн, Лучкевич, Бондаренко, Бурда, Гончаренко, Цуріков (Велетень, 85), Ільїн (Ємець, 85), Демченко, Оріховський (Мілько, 78), Топалов (Салабай, 78), Рангел (Безбородько, 74).
Попередження: Назаренко (15), Ндукве (90+2) – Ільїн (60), Салабай (80), Гончаренко (86), Велетень (88).

ua-football.com