Україна

Прем'єр-ліга

Шахтар – Ворскла 3:2. Украина, 15-й тур. Звіт

Незважаючи на чергову ракетну атаку з боку рашистів, тур відкрився на «Арені Львів» непростою перемогою одного з лідерів чемпіонських перегонів.

«Футбольний клуб»

2022-11-23 18:10

Напередодні протистояння в столиці Галичини «Шахтар» у таблиці відставав від лідера «Дніпра-1» на вісім очок із грою у запасі. «Ворскла», в разі успіху, також не піднялася б вище свого нинішнього шостого місця, але змогла б відірватися від «Вересу» та «Металіста 1925», котрі дихали їй у потилицю.

Надія полтавських уболівальників на позитивний результат почала згасати під завершення півгодини гри, коли відзначився Георгій Судаков. А не встиг ще набрати обертів другий тайм, як перевагу донеччан подвоїв Дмитро Криськів із пасу Лассіни Траоре.

Буркінієць зажадав узагалі отримати першу зірку матчу, однак із потенціального героя перетворився в реального «злодія». Нападник узявся виконувати пенальті, який заробив Тарас Степаненко, але зробив це піжонськи, «паненкою», на котру зреагував Дмитро Різник.

До цього моменту полтавці зуміли скоротити відставання – Сефері після прострілу Ігоря Пердути й кількох рикошетив таки знайшов ціль. А після промаху Траоре (сам Лассіна був замінений Ігорем Йовичевичем) Пердута оформив асистентський дубль, віддавши голову передачу на Артема Челядіна.

Утім, вирвати нічию номінальним гостям все ж не пощастило. Наприкінці зустрічі головний арбітр Микола Балакін призначив ще один 11-метровий за гру рукою у власному штрафному майданчику й Михайло Мудрик із «позначки» не схибив, хоча Різник ледь удруге не врятував, вгадавши напрямок удару й навіть торкнувшись м’яча…

ШАХТАР – ВОРСКЛА – 3:2
Голи:
Судаков (27), Криськів (47), Мудрик (86, з пенальті) – Сефері (62), Челядін (75).
На 64-й хвилині Траоре не реалізував пенальті (воротар).
Шахтар: Трубін, Лукас Тейлор, Бондар, Матвієнко, Михайличенко, Криськів, Степаненко, Мудрик (Петряк, 90+3), Судаков (Назарина, 90), Очеретько (Бондаренко, 74) Траоре (Сікан, 74).
Ворскла: Різник, Зайков, Пердута, Кравець, Бацула (Олійник, 78), Челядін, Сефері, Павлюк, Феліпе Родрігес, Юрченко (Толі, 89), Степанюк.
Попередження: Судаков (13), Траоре (35) – Челядін (52), Пердута (72), Різник (86), Кравець (89).

footclub.com.ua