Україна

Прем'єр-ліга

Ворскла – Львів 1:0. Україна, 11-й тур. Звіт

Полтавці здобули другу перемогу поспіль, а три очки їм забезпечив точний удар Василя Кравця на початку другого тайму.

Микита ШМЕЛЬОВ, «Футбольний клуб»

2022-11-04 16:05

Тиждень тому полтавці перервали безвиграшну серію з трьох матчів, узявши гору над «Мінаєм» (2:0) і, природно, поєдинок із «Львовом» розглядали як можливість підтягнутися до єврокубкової зони, де вони на загальну думку і мали б перебувати. У команди Олега Дулуба, яка набрала до звітного поєдинку лише шість очок, завдання скромніше – боротьба за виживання. Але це зовсім не означало, що на підопічних Віктора Скрипника чекає легка прогулянка.

З перших хвилин гри гості дали зрозуміти, що настрій у них не менш серйозний. Вже на п'яту хвилину «Львів» провів пару досить різких флангових атак, що завершилися прострілами до штрафного майданчика. Але центральні захисники «Ворскли» були напоготові, тож до реальної загрози воротам Різника справа не дійшла. А ось біля протилежної «рамки» незабаром виникла легка пожежа – Кравець з лівого краю викотив під удар Олійнику, проте досвідчений форвард метрів із 12-ти пробив набагато вище воріт. Хоча шанс був чудовий.

Загалом малюнок гри можна назвати типовим для нинішньої УПЛ: середній темп, регулярні помилки з обох сторін, дефіцит креативних ідей та багато єдиноборств, що, до речі, вилилося в дві незаплановані заміни.

Ближче до середини першого тайму суперники обмінялися неточними дальніми ударами: Васильєв – зі стандарту, Сефер – з гри. Потім Олійник ще раз зарядив вище воріт із правого напівфлангу – тепер приблизно з 16-ти метрів з правого напівфланга, а на 36-й хвилині Юрченко з меж штрафного майданчика пробив прямо в руки голкіперу львів'ян.

Таким чином, поступово у нас вималювалася ігрова перевага «Ворскли»: підопічні Скрипника більше володіли м'ячем і наполегливіше атакували. Не можна сказати, що гол назрівав, але на перерву ворскляни мали йти із запасом в один м'яч. На 43-й хвилині арбітр Денис Шурман зафіксував фол Муравського на Марлісоні у штрафному майданчику «Львова» і призначив 11-метровий. Проте чудово виявив себе Ільющенков. Він і удар Юрченка з точки парирував, і на добивання від Сефері зреагував.

Втім, чого бути – того не оминути. Незабаром після початку другого тайму «Ворскла» заробила кутовий та відкрила рахунок. Юрченко від прапорця закрутив «сухий лист», Іллющенков не без труднощів відвів загрозу, але далі на м'ячі опинився Степанюк, після знижки якого ударом головою приблизно з лінії воротарського майданчика відзначився Кравець.

Звісно, ??пропущений м'яч змусив львів'ян активізуватися в атаці. Нападали прямолінійно і задуми команди Дулуба можна було прочитати без особливих проблем, але припустимо швидкий випад Грисьо по правому флангу полтавські захисники проґавили, і Нич міг відновити рівновагу та тільки не влучив по м'ячу.

Власне це був єдиний гольовий момент у «Львова». У свою чергу «Ворскла» цілком могла зробити 2:0, але знову блискуче зіграв Ільющенков, який відбив удар Олійника під перекладину після пасу Пердути. У результаті гра так і завершилася мінімальною, але цілком заслуженою перемогою полтавської команди.

ВОРСКЛА – ЛЬВІВ – 1:0
Гол: Кравець (52).
На 43-й хвилині Юрченко (Ворскла) не реалізував пенальті (воротар).
Ворскла: Різник, Зайков, Пердута, Скляр, Олійник (Кулаковський, 90+2), Степанюк (Челядін, 73), Сефері, Чеснаков (Яворський, 33), Кравець, Марлісон, Юрченко (Бацула, 73).
Львів: Ільющенков, Муравський, Вовкун (Михайлів, 74), Мишенко (Бойко, 26), Бугай (Нич, 55), Крушинський, Никитюк, Полегенько (Ременяк, 74), Мильченко, Грисьо, Васильєв. 
Попередження: Скляр (8), Кравець (88) – Мільченко (6), Вовкун (56), Нич (71).

footclub.com.ua