Україна

Прем'єр-ліга

Шовковський: «Заміна Ярмоленка була одразу запланована»

У неділю, 31 березня, у матчі 22-го туру чемпіонату України «Динамо» з рахунком 5:1 розгромило «Ворсклу». Зустріч проходила в Полтаві на стадіоні «Ворскла» імені Олексія Бутовського. До вашої уваги післяматчева прес-конференція головного тренера киян Олександра Шовковського.

Олександр ПОПОВ, Dynamo.kiev.ua

2024-03-31 21:00

– Насамперед, хотів би подякувати нашим захисникам і захисницям за те, що вони роблять, за те, що захищають нашу країну, за те, що дають можливість грати нам у футбол і дарувати їм позитивні емоції.

У другу чергу хотів би привітати всіх українських уболівальників з тим, що збірна України вирішила таку важливу задачу, вийшла на Євро-2024, і тим самим показала: хоч би як складно нам було, ми будемо боротися до кінця, до нашої Перемоги!

Окремо хочу подякувати нашим воїнам ППО, які дають можливість нам проводити матчі. Ви самі бачили, скільки часу довелося сьогодні чекати відбою повітряної тривоги.

Що стосується самої гри. Завжди після повернення з розташування збірних матчі проходять складно. Довга дорога додому, складна логістика. До того ж, наші «збірники» цього разу витратили багато емоцій. Адже всі наші збірні зіграли на високому рівні. Хлопці витратили дуже багато сил і емоцій, і сьогодні нам десь емоцій якраз і не вистачило. Але ми постійно налаштовували хлопців на те, що після повернення зі збірних матчі завжди проходять складно. Вдячний футболістам, що вони підійшли до цього з розумінням. Сьогодні нам було складно, але команда виконали той план на гру, який у нас був.

Підсумковий рахунок не відображає тих подій і дій, які були сьогодні на футбольному полі. Об’єктивно кажучи. Просто реалізація з нашого боку була сьогодні на високому рівні. Ми повинні були забивати і шостий м’яч, але не забили, пропустили контратаку і пропустили самі.

– Сьогодні було тренерське протистояння колишніх воротарів – вас і Сергія Долганського. Як думаєте, це стане тенденцією?
– Не знаю. Подивимося, як буде далі. Із Сергієм Долганським у нас дуже довга історія. Ще в юніорській збірній України ми з ним грали разом, коли нам було по 16-18 років. Відтоді ми завжди стежили один за одним і бажали один одному успіхів.

Так, сьогодні було таке протистояння. Але важливо враховувати те, в яких умовах ми готувалися до цієї гри. 12 наших футболістів поїхали до збірних і в нашому розпорядженні залишилося всього 8 виконавців першої команди. Ми залучали до тренувального процесу хлопців із нашої юнацької команди U-19. Було непросто. А за ці три дні, які були в нас на підготовку після повернення «збірників», ми не могли навіть нічого напрацювати: треба було відновити хлопців. При цьому в Полтаві нам грати завжди непросто. Це футбольне місто, тут хороша команда, якій я бажаю тільки успіхів у наступних матчах.

«Ворскла» могла провести повноцінну підготовку в сьогоднішній грі, і ми розуміли, що наш суперник сьогодні буде кращим за нас у фізичному плані. Тому ми не мали права програти в мотивації, бажанні та реалізації моментів. Сьогодні нам це вдалося. Ми багато працюємо над цими компонентами.

А Сергію Долганському я бажаю на цьому терені тільки перемог, окрім матчів із «Динамо». (Усміхається).

– Ярмоленко вийшов за рахунку 3:0 на користь «Динамо». За інших обставин він з’явився б на полі? Він був готовий грати на такому рівні в будь-якому разі?
– Він був готовий вийти на поле, але не був готовий грати весь матч. Його заміна запланована до матчу, ми планували його випустити на 15-30 хвилин, залежно від подій на полі. Але, повторюся, його заміна була запланована. У нього за плечима дуже непростий період реабілітації, але його бажання та авторитет у команді мають велике значення.

dynamo.kiev.ua