Україна

Прем'єр-ліга

Зоря – Олександрія 4:1. Україна, 14-й тур. Звіт

Черговий тур УПЛ розпочався матчем команд, що претендують на медалі чемпіонату України.

«Футбольний клуб»

2022-11-18 15:02

Суперники розпочали зустріч на київському стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського досить обережно, намагаючись уникнути ризиків і приділивши підвищену увагу контролю м’яча.

В складі гостей активно діяв на правому фланзі Мірошниченко. Саме за його участі відбувся перший небезпечний момент у воріт «Зорі». Мірошниченко вдало пробив зі штрафного, але в останній момент Мацапура врятував свою команду, відбивши м’яч на кутовий.

Згодом «Зоря» відповіла швидкою атакою: Булеца вивів на ударну позицію Мишньова, але той не влучив у ворота.

Перед перервою номінальні господарі поля заробили штрафний в 20 метрах від воріт Білика, але після гарматного удару Булеци м’яч потравив у поперечину.

В другому таймі «Олександрія» намагалася більше атакувати, але прогавила випад «Зорі», і Бутко, скориставшись помилкою Білика відкрив рахунок – 1:0.

Оборона гостей запанікувала – Мишньов двічі міг відзначитись, але бив неточно.

А згодом доля матчу була вирішена. Спочатку Булеца забив гол красень, точно пробивши в «дев’ятку», а через дві хвилини Бутко оформив дубль – захисник робив передачу до воріт суперника, але м’яч, нікого не зачепивши влетів у ворота – 3:0.

Результативні дії на цьому не вичерпалися – спочатку Антюх після передачі Русина вразив порожні ворота «Олександрії», а потім Рибалка вдало виконав штрафний удар.

До кінця зустрічі команди створили ще кілька гольових моментів, але фінальний свисток Євгена Арановського зафіксував рахунок 4:1.

Перемога вивела «Зорю» на чисте 3-є місце в турнірній таблиці, «Олександрія» наразі 5-та.

ЗОРЯ – ОЛЕКСАНДРІЯ – 4:1
Голи:
Бутко (62, 70), Булеца (68), Антюх (75) – Рибалка (78).
Зоря: Мацапура, Данченко, Імереков, Батагов, Бутко, Бражко, Кирюханцев (Вантух,67), Чурко (Кисіль, 90+1), Булеца (Алефіренко, 81), Антюх (Нагнойний, 81), Мишньов (Русин, 67).
Олександрія: Білик, Мірошниченко, Бабогло, Бондаренко (Дячук, 85), Цуріков, Демченко, Рибалка, Дришлюк (Волошин, 69), Костишин (Ковалець, 80), Кожушко (Шулянський, 80), Третьяков (Копина, 80).
Попередження: Бражко (22), Кирюханцев (50), Батагов (59) – Дячук (89). 

footclub.com.ua