Україна

Прем'єр-ліга

Кривбас – Ворскла 1:0. Україна, 12-й тур. Звіт

Криворіжці вийшли переможцями з запеклої дуелі, що ознаменувалася трьома червоними картками та двома пенальті.

«Футбольний клуб»

2022-11-09 17:00

До протистояння на львівській «Україні» суперники підійшли у різному настрої. Криворіжці до цього двічі поспіль поступилися, тоді як полтавці двічі святкували успіх. Останні здобутки команд відбилися й на їх становищі в таблиці – «Кривбас» ішов третім із кінця, балансуючи над зоною вильоту лише за кращими додатковими показниками, а «Ворскла» закріпилася в середині пелотону, на момент матчу випереджавши свого сьогоднішнього супротивника на вісім очок.

Команди вже ринулися в бій, коли їм довелося спуститися в укриття через повітряну тривогу, що лунала в усіх областях України. Рестартував поєдинок за півтори години.

Вимушена пауза пішла на користь номінальним господарям, котрі вже в дебюті повинні були відкривати рахунок. Проте, Дмитро Хомченовський не реалізував пенальті, що був призначений за фол Гоко Зайкова проти Назара Волошина. Партнерів виручив Дмитро Різник, перевівши удар у стійку, а потім взявши й добивання. В середині тайму кіпер знову виявився на висоті в дуелі з Хомченовським, який завдавав потужного «залпу».

Футболісти Юрія Вернидуба тиснули, але, як це часто з ними трапляється в цій кампанії, самі собі «вистрелили в ногу». Андрій Понєдєльнік скосив Владлена Юрченка, за що отримав пряму червону картку, й надалі запал криворіжців почав згасати. Втім, і в полтавців із дисципліною виявилося не все гаразд – Сефері вдостоївся другої жовтої від Віталія Романова й чисельність складів урівняв.

На цьому подарунки від підопічних Віктора Скрипника не закінчилися. Майже відразу після перерви Сергій Яворський привіз собі ще один 11-метровий, який цього разу вдало виконав Ріфет Капич, а трохи згодом із поля був вигнаний Марлісон.

Гра в гостей остаточно розсипалася й «Кривбасу» залишалося тільки довести її до перемоги. Що криворіжцям і вдалося. Є друга перемога Юрія Вернидуба в поточному чемпіонаті.

КРИВБАС – ВОРСКЛА – 1:0
Гол:
 Капич (50, з пенальті).
На 7-й хвилині Хомченовський не реалізував пенальті (воротар).
Кривбас: Сарнавський, Понєдєльнік, Ловріч, Вернидуб (Стецьков, 26), Дібанго, Капіч, Хомченовський, Банада, Микитишин (Задерака, 63), Дебелко (Устименко, 71), Волошин (Татарков, 71).
Ворскла: Різник, Зайков, Пердута, Скляр (Кравчук, 85), Олійник (Степанюк, 58), Яворський (Феліпе Родрігес, 58), Сефері, Кравець, Бацула (Толі, 77), Марлісон, Юрченко (Челядін, 76).
Попередження: Ловрич (52), Стецьков (55), Устименко (90+1) – Сефері (18), Кравець (32), Бацула (48), Яворський (49), Феліпе Родрігес (90+2).
Вилучення: Понєдєльнік (29) – Сефері (38, повторне попередження), Марлісон (54).

footclub.com.ua