Україна

Прем'єр-ліга

Оболонь – Шахтар 0:3. Україна, 22-й тур. Звіт

Головні події матчу припали на перший тайм: гірники не лише двічі забили, а й отримали чисельну перевагу. Перемогу гостям забезпечили голи Данила Сікана та Мар'яна Шведа, який оформив дубль.

2024-03-30 16:53

У дебюті зустрічі гострота виникла біля воріт донеччан, коли удар Суханова здалеку пройшов поруч зі стійкою. Але в подальшому саме «оранжево-чорні» заволоділи ініціативою і створили декілька небезпечних моментів: потужний постріл Шведа зі штрафного голкіпер киян перевів на кутовий, а згодом Кічак врятував свою команду після удару Бондаренка та добивання Коноплі.

Відкрити рахунок вдалося на 16-й хвилині: Швед розрізною передачею по центру вивів на ворота Данила Сікана, той обіграв кіпера й забив у порожню сітку – 0:1.

Після пропущеного гола заграла й «Оболонь»: Черненко зі штрафного пробив над поперечиною, а Суханов із вигідної позиції головою не поцілив у площину.

У складі «гірників» вирізнявся активністю Мар’ян Швед. Його перший вдар узяв Кічак, другий пройшов повз ціль, а з третьої спроби вінгер забив – перехопив м’яч поблизу штрафного майданчика суперника і з рикошетом уразив дальній кут. А ще в доданий до першого тайму час за підкат ззаду саме проти Шведа був вилучений оболонець Сергій Суханов.

На початку другого тайму команди обмінялися небезпечними нагодами – удар Судакова здалеку в кут потягнув Кічак, а гравець киян Мороз з-за меж штрафного забив, але гол не зарахували через офсайд.

«Гірники» продовжували контролювати гру і створювати гольові можливості: Траоре пробив трохи вище воріт після подачі Кевіна, а потім дебютант Марлон з кількох метрів завершував комбінацію партнерів, але не влучив як слід по м’ячу. Остаточний рахунок на 90-й хвилині встановив головний герой матчу Мар’ян Швед, який обігрався з Траоре та із меж карної зони пробив голкіпера.

ОБОЛОНЬ – ШАХТЕР – 0:3
Голи:
 Сікан (16), Швед (45+1, 90).
Оболонь: Кичак – Прокопенко (Вишневський, 85), Дубко, Карась, Лук’янчук, Грисьо (Нагієв, 80) – Запорожець (Косовський, 46), Мороз, Черненко (Осман, 80) – Краснопір (Тарануха, 63), Суханов.
Шахтар: Різник – Азарові, Матвієнко, Бондар, Конопля (Гочолеішвілі, 50) – Бондаренко, Криськів (Степаненко, 46) – Кевін (Егіналду, 75), Судаков (Марлон, 59), Швед – Сікан (Траоре, 59).
Попередження: Грисьо (37), Дубко (45+3), Суханов (45+4) – Судаков (28), Криськів (32), Сікан (44).
Вилучення: Суханов (45+8).

shakhtar.com