Україна

Прем'єр-ліга

Олександрія – Динамо 1:5. Україна, 27-й тур. Коли тривога – не завада

Забивши кілька голів-красенів як до, так і після повітряної тривоги, кияни вщент розгромили команду Ротаня.

Олексій КАЗАНОВ, «Футбольний клуб»

2023-05-20 18:06

Із огляду на турнірне становище, суперники могли дозволити собі грати розкуто. З одного боку, обидві команди вже забезпечили місця в єврокубках, з іншого – фактично «забронювали» й ті позиції в турнірній таблиці, які наразі посідають.

До очікувань видовищної гри цілком вписалася й погода. Вочевидь, дощ, який заперіщив практично зі стартових хвилин, футболістами повинен був сприйматися ліпше, ніж по-справжньому літня спека – скажімо, столична. Подеколи небесна канцелярія запускала над «Нікою» навіть зливу. Чи не натякаючи на зливу голів?

Принаймні вже в перші чверть години зустрічі «за» намагалися проголосувати кияни Андрієвський і Буяльський, господарі відповіли моментом авторства Ковальця та Мустафаєва.

Саме Андрієвський, котрий із першої спроби не влучив по м’ячу як слід, відкрив рахунок на 17-й хвилині. Голу передувала комбінація за участю Вівчаренка та Кабаєва на лівому фланзі. А ефектний удар хавбека в дотик, метрів із 15, не залишив жодних шансів голкіперу «Олександрії».

Усе виглядало логічно, «Динамо» матеріалізувало ігрову ініціативу. Перед гольовою атакою лише стійка врятувала ворота Шевченка після удару Шепелєва, а вже за тим м’яч затріпотів у сітці.

Підопічні Руслана Ротаня виклик прийняли. Про це, зокрема, сигналізував удар Ковальця метрів з десяти. Та куля просвистіла вище цілі. Знову загрожував воротам Мустафаєв – Нещерету довелося в стрибку переводити м’яч на кутовий. А кілька хвилин потому удар азербайджанця прийшовся в стійку.

Поступившись територією, «Динамо», між тим, шукало шансів збільшити відрив у контратаках. В одній з них активний Перріс асистував Буяльському, чий удар з лінії карного майданчика підправляв Ванат. Повз ворота. Але форвард біло-синіх аж ніяк не впав у відчай, і вже за кілька хвилин оформив черговий шедевр. Перед тим, як зробити передачу того-таки ямайця гольовою, він фінтами накрутив Бабогла та Логінова. Гол – для гурманів від одного з найвлучніших снайперів поточного чемпіонату України!

Сігеєв, який у тому моменті дозволив «обікрасти» себе Перрісу, невдовзі реабілітувався, забивши у відповідь. Простріл Ковальця з правого флангу подовжив Кулаков, і Нещерет нічим не зміг завадити півзахисникові «Олександрії», котрий пробив метрів із десяти майже в «дев’ятку».

Отже, в роздягальню суперники йшли за живої інтриги. Якщо ж дивитися на результативність матчів туру, що вже відбулися, то й на тлі обіцяного голепаду.

Утім, продовження феєрії довелося чекати не лише впродовж перерви. Удар Рибалки в площину воріт заблокував Дячук. Кабаєву трохи забракло влучності в спробі вразити верхній кут з-за меж карного майданчика, а згодом на шляху його удару опинився Ковалець. Андрієвський двічі намагався переграти Шевченка – обидва рази воротар вигравав дуель.

Кияни таки забили, однак влучання Дячука на 58-й хвилині рефері скасував, за мить перед тим угледівши фол Сироти проти голкіпера. Проте, зачин своїх партнерів по динамівській обороні підтримав Вівчаренко, невідпорно пробивши під дальню стійку після дотепного пасу Буяльського. 1:3!

Сталося це буквально перед самісінькою тривогою, оголошеною в низці східних, центральних і південних областей України. А одразу після поновлення гри динамівці довели рахунок до розгромного. Це Логінов невдало намагався ліквідувати загрозу після прострілу Кабаєва, зрізавши м’яч у власні ворота. «Контрольний постріл» здійснив свіженький Волошин, якому асистували Буяльський і Вівчаренко. Для Назара цей гол став дебютним в основному складі.

ОЛЕКСАНДРІЯ – ДИНАМО 1:5 (Сігеєв, 41 – Андрієвський, 17, Ванат, 32, Вівчаренко, 73, Логінов, 78, автогол, Волошин, 88)
Олександрія: Шевченко, Скорко, Бабогло, Логінов, Копина (Чубатий, 85), Рибалка, Мустафаєв, Сігеєв (Калитвинцев, 69), Ковалець (Матюшенко, 85), Кожушко (Шулянський, 46), Кулаков (Кобзар, 84).
Динамо: Нещерет, Тимчик, Дячук (Боль, 90), Сирота, Вівчаренко, Андрієвський, Шепелєв (Рамадані, 81), Перріс (Караваєв, 82), Буяльський, Кабаєв (Волошин, 82), Ванат (Гармаш, 66).
Арбітр – Кривушкін (Харків).
Попередження: Кулаков (84) – Кабаєв (54).
Стадіон «Ніка» (Олександрія).

Фото Олександра ПОПОВА (dynamo.kiev.ua)

http://footclub.com.ua