Україна

Прем'єр-ліга

Шахтар – Рух 3:1. Україна, 23-й тур. Звіт

Перемогу господарям забезпечив дубль Артема Бондаренка та гол Олександра Зубкова.

2024-04-07 20:14

По суті доля цього матчу була вирішена в дебюті, який вийшов вкрай невдалим для рухівців. Так, Бондаренко на 8-ій хвилині опинився на самоті поблизу лінії карного майданчика і точно пробив у ближній кут, вивівши «Шахтар» уперед. А вже на 16-ій хвилині у схожому епізоді півзахисник «гірників» оформив дубль. 

Після цього «жовто-чорні» перехопили ініціативу та почали грати гостріше. Зокрема, спочатку Пастух головою замикав подачу Ляха – голкіпер «Шахтаря» врятував свою команду. Згодом Квасниця розібрався з кількома захисниками та виходив на ударну позицію, але в останній момент оборонці «гірників» заблокували постріл Іллі. Тоді як на 37-ій хвилині Таллес отримав м’яч у штрафному майданчику, обробив його і блискучим обвідним ударом поклав у дальній кут воріт – 1:2. Наприкінці першої половини гри чудову нагоду відзначитись зі штрафного мав Судаков, втім його удар парирував Ледвій.

У другому таймі Таллес мав нагоду оформити дубль: Федор вивів партнера на ударну позицію та голкіпер впорався з ударом бразильського легіонера. Водночас Сікан ледь не скористався помилкою Пастуха, але з чудової позиції форвард «Шахтаря» не зміг влучити у ворота. Втім згодом донецька команда створила ще один момент поблизу воріт «Руха» і після сейву Ледвія першим на добиванні опинився Зубков, який забив третій гол у ворота львів’ян. 

ШАХТАР – РУХ – 3:1
Голи: Бондаренко (8, 16), Зубков (76) – Таллес (37). 
Шахтар: Різник, Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля, Степаненко (Назарина, 87), Кевін (Егіналду, 46, Швед, 58), Судаков, Бондаренко, Зубков (Марлон, 77), Траоре (Сікан, 57).
Рух: Ледвій, Лях (Притула, 60), Холод, Слюбик, Сич, Таллес (Теслюк, 85), Дідик, Пастух, Плюман (Джурабаєв, 85), Федор (Клайвер, 85), Квасниця (Рунич, 70).
Попередження: Кевін (25) – Сич (11), Дідик (30), Таллес (72).



fcruhlviv.com