Україна

Прем'єр-ліга

Зоря – Дніпро-1 2:1. Україна, 21-й тур. Звіт Русина та Герреро

Бій за 6 очок у Київі завершився перемогою номінальних господарів, які двічі забили по перерві. 

2023-04-15 17:12

Тренерський штаб дніпрян на гру із «Зорею» обрав абсолютно той же стартовий склад, котрий тижнем раніше виходив з перших хвилин у переможному матчі проти «Львова».

Гра розпочалася із розвідки, хоча атаки луганців були гострішими. В стартові хвилини Герреро двічі опинявся в офсайді, при чому у першому випадку йому вдалося добити м’яч у сітку, який відбив Рибак після пострілу Русина, і тільки VAR розібрався, що було положення поза грою.

Дніпряни відповіли серією кутових, а після третього корнеру Довбик головою замикав навіс Піхальонка, і луганців врятувала стійка. Невдовзі знову Довбик пробив поруч із стійкою після пасу Бланко.

Тим часом, травма Євгена Пасіча змушує Олександра Кучера  робити перестановки у складі дніпрян ще до середини першого тайму, випускаючи Хайнера.  Спортклубівці тримають м’яч значно довше суперника, проводячи багатоходові комбінації і після однієї з таких атак Довбик ледве не отримав шанс вийти на побачення із голкіпером.

На 33-й хвилині Бланко завершив свій прохід пасом на Піхальонка, і м’яч після удару Олександра розминувся зі стійкою у лічених сантиметрах. Після п’ятого кутового дніпрян Сапугін не зумів з першого разу зафіксувати м’яч, але Гуцуляк, що був поруч, цим скористатися не зумів.

На 41-й хвилині Бланко заробив дуже небезпечний штрафний після фолу Шахова прямо біля лінії карного майданчику, але удару Довбика зі стандарту трохи бракувало влучності. Вже після цього спіткала невдача і іншого флангового захисника дніпрян Каплієнка, який через травму пішов у роздягальню ще у першому таймі. Таким чином, спортклубівці до перерви використали одразу два слоту замін.

На початку другого тайму дніпряни продовжили тиск, але все що їм вдалося зробити в атаці – це неточний удар Сарапія. А от луганчани свій шанс не змарнували – Снурніцин зіграв на перехопленні і викотив м’яч під удар Русину, котрий влучно поцілив у ближню дев’ятку.

Одразу ж Довбик пасом п’ятою виводив на ударну позицію Рубчинського, але Валентин трохи відпустив м’яч, і той опинився у голкіпера.  А на 58-й хвилині рахунок став 2:0 на користь луганців – Герреро, тепер вже без офсайду, замкнув передачу Русина, котрий таким чином до голу додав асист.

Поступаючись у рахунку у два м’ячі, спортклубівці притисли суперника до його воріт. На 72-й хвилині Сваток змушує луганчан діставати м’яч з сітки, першим встигнувши на добивання після того, які м’яч відскочив від поперечини після удару Гуцуляка, але гол не було зараховано – рефері угледів порушення правил з боку Довбика.  Невдовзі вже Імереков ледве не вражає власні ворота, але все завершується кутовим.

Луганці стіною стали у своєму карному майданчику, блокуючи удар за ударом дніпрян, а з черговою спробою Піхальонка впорався Сапугін.

До останніх секунд зустрічі спортклубівці не полишали надій переломити хід матчу, і перед фінальним свисток Артему Довбику вдалося розмочити рахунок, замкнувши головою подачу з кутового Олександра Піхальонка. Але на більше часу просто вже не було. 2:1 – перемога «Зорі». 

ЗОРЯ – ДНІПРО-1 2:1
Голи: Русин (54), Герреро (58) – Довбик (90+4).
Зоря: Сапутін, Бутко, Імереков, Батагов, Снурніцин, Бражко, Шахов (Полегенько, 78), Антюх (Хахльов, 67), Булеца (Вантух, 85), Русин (Мишньов, 85), Герреро (Дришлюк, 78).
Дніпро-1: Рибак, Є.Пасіч (Хайнер, 17), Сваток, Сарапій, Каплієнко (Матарріта, 43), Бабенко, Піхальонок, Рубчинський (Пеглоу, 61), Гуцуляк, Бланко, Довбик.
Попередження: Герреро (50).
Арбітр – Євген Арановський (Хмельницький).
15 квітня. Київ. «Динамо» ім. Валерія Лобановського. +7’C.

Фото Сергія КОЗІНА

scdnipro1.com.ua