Україна

Прем'єр-ліга

Дніпро-1 – Зоря 2:2. Україна, 23-й тур. Звіт

В заключному матчі 23-го туру чемпіонату України між «Дніпром-1» та «Зорею» зафіксована нічия.

2024-04-09 16:59

На домашній поєдинок проти «Зорі» після гостьової перемоги над «Колосом» склад дніпрян відрізнявся лише по одній позиції – через травму не зіграв кращий снайпер команди Філіппов, якого замінив Танчик, при цьому на вістрі атаки висунувся Гуцуляк. Гості ж не могли розраховувати на дискваліфікованого Джордана, а також свого ведучого форварда Герреро, який отримав пошкодження.

Гра розпочалася для дніпрян з неприємностей. Спочатку Сарапію надавали допомогу лікарі, але він швидко повернувся на поле, проте вже на 4-й хвилині зустрічі попросив заміну лідер команди Піхальонок, який проводив за спортклубівців свій ювілейний сотий матч – його у центрі поля замінив Очеретько. Через це певний час у дніпрян пішов на встановлення зав’язків на полі, а першу гостру атаку спортклубівці провели на 15-й хвилині – Гуцуляк взяв гру на  себе у чужому карному майданчику, проте пробив прямо у руки Сапутіну. Невдовзі Рубчинський зробив відмінне закидання на хід Лєднєву, але його за межами штрафного майданчику випередив голкіпер, відбивши м’яч головою, після чого сферу підхопив Гуцуляк, але пробити йому не дали захисники. Гості відповіли ударом Башича метрів з 20-ти, який Волинець в красивому стрибку перевів на кутовий.

У спортклубівців була чудова контратака чотири в два на 34-й хвилині, але вона завершилась прострілом, який ніхто не замкнув. Незабаром поруч зі стійкою головою пробив Гуцуляк, замикаючи навіс Мірошніченко, а на 42-й хвилині знову був момент у Гуцуляка, але тепер удар у дальній кут у нього не вийшов і м’яч потрапив у руки голкіперу.

А на початку другого тайму спортклубівці відкрили рахунок. Після стандарту у виконанні Мірошніченка Адамюк перестрибнув суперника і завдав удар головою, з яким впорався голкіпер, але першим на добиванні був Сваток – 1:0. Поки гості приходили до тями дніпряни подвоїли рахунок і знову після стандартного положення – Мірошніченко навісив  з кутового і Гуцуляк відмінним ударом головою подвоїв рахунок.

Проте цього разу луганчани швидко оговтались  і Кірюханцев скоротив розрив у рахунку, перекинувши м’яч через Волинця. А ще невдовзі голкіпер дніпрян зреагував на удар головою з близької відстані Горбача.

Далі продовжилася напружена гра. Спортклубівці по довгу тримали м’яч і після однієї з комбінацій Рубчинський вивів на удар Гуцуляка – надійно зіграв Сапуткін. Але у відповідь луганчани зрівняли рахунок – Горбач знову зумів пробити головою після навісу з лівого флангу, але тепер без шансів для Волинця.

На 69-й хвилині Антюх заробив дуже небезпечний штрафний прямо на лінії карного майданчику дніпрян, але удар Бутка був дуже неточний. Невдовзі гості провели ще одну гостру атаку і тепер вже Волинець накрив м’яч після удару Яцика.

Натомість чудовий момент знову вивести вперед господарів був у Лєднєва, але Боль зумів у підкаті встигнути накрити удар Богдана. Після цього моменту Україну накрила повітряна тривога – до завершення зустрічі лишалось близько 15 хвилин гри.

Після відновлення поєдинку господарі захопили ініціативу, намагаючись розхитати захист суперника, провели кілька перспективних атак, але витиснути з них особливої гостроти не вдалося, а на 86-й хвилині зустріч знову перервала повітряна тривога. І знову після паузи господарі розпочинають атаки, заробляючи стандарти. Черговий навіс від Мірошніченка завершується втраченим шансом Очеретька, який просто не влучив по м’ячу у чужому воротарському майданчику. Далі був шанс у Третькова, який вбігав у карний майданчик, але перекинути голкіпера йому не вдалося. У підсумку гра закінчилася внічию 2:2, яка звісно не задовільнила господарів.

ДНІПРО-1 – ЗОРЯ – 2:2
Голи:
Сваток (48), Гуцуляк (52) – Кірюханцев (55), Горбач (62).
Дніпро-1: Волинець, Адамюк, Сваток, Сарапій (Пасіч, 74), Мірошніченко, Бабенко, Піхальонок (Очеретько, 6), Рубчинський, Лєднєв (Третьков, 74), Гуцуляк, Танчик (Горбунов, 62).
Зоря: Сапутін, Боль, Батагов, Вантух, Бутко, Чурко (Дришлюк, 90+4), Волошин (Горбач, 46), Яцик, Кірюханцев (Слесар, 82), Башич, Антюх.
Попередження: Бабенко (54), Адамюк (68) – Батагов (47), Кірюханцев (73).

scdnipro1.com.ua