Україна

Прем'єр-ліга

Колос – Дніпро-1 1:3. Україна, 12-й тур. Звіт Довбика

Хет-трик Артема Довбика забезпечив дніпрянам десяту перемогу в чемпіонаті й зміцнив лідерство.

«Футбольний клуб»

2022-11-09 17:15

Завдяки зухвалому старту в УПЛ «Колос» заробив собі суттєвий гандикап, який дозволяв йому триматися у першій частині таблиці навіть не зважаючи на низку негативних останніх результатів. Команда Ярослава Вишняка здобула лише одну перемогу в шести поєдинках, опустившись на сьому сходинку.

«Дніпро-1» у поточному сезоні програвав лише на євроарені, тоді як на внутрішній хлопці Олександра Кучера крокували без поразок, лише з двома нічиїми в пасиві та перевагою над найближчим переслідувачем «Шахтарем» у п’ять очок.

Завоювавши путівку у весняну частину Ліги конференцій, дніпряни мали намір утвердитися в статусі лідера чемпіонських перегонів у національній першості.

До цієї мети вони наблизилися вже на 5-й хвилині, коли один із найкращих снайперів розіграшу Артем Довбик із пенальті довів свій гольовий доробок до семи влучних ударів. Він же ближче до завершення першого тайму знову вивів свою команду вперед, наздогнавши в гонці снайперів динамівця Віталія Буяльського. А зрівняли ковалівці рахунок також із «позначки». Вадим Мілько покарав суперника за гру рукою у власному штрафному майданчику. Втім, радість господарів виявилася недовгою.

Після перерви бенефіс Довбика продовжився. Нападник збірної України, скориставшись пасом Артема Громова, котрий незадовго до цього вийшов на заміну, оформив хет-трик, знявши всі питання щодо переможця цієї зустрічі.

«Дніпро-1» закріпився на першому щаблі таблиці й наразі на вісім очок випереджає «Шахтар», який цими хвилинами грає з «Вересом».

КОЛОС – ДНІПРО-1 – 1:3
Голи:
 Мілько (31, з пенальті) – Довбик (5, з пенальті, 36, 77).
Колос: Волинець, Гончаренко, Смирний (Попов, 67), Мілько, Чорноморець, Безбородько (Ісаєнко, 82), Золотов, Чоботенко, Мякушко (Ільїн, 83), Болбат, Задоя (Оріховський, 55).
Дніпро-1: Макс Валеф, Адамюк (Кононов, 90+1), Сарапій, Бузанелло, Гуцуляк (Танчик, 46), Бабенко, Рубчинський, Назаренко, Піхальонок (Логінов, 83), Гомес, Довбик.
Попередження: Мілько (34), Чорноморець (53), Болбат (65) – Бабенко (24), Назаренко (42).

footclub.com.ua