Україна

Прем'єр-ліга

Металіст – Верес 5:5. Україна, 21-й тур. Звіт про грозу і зливу голів

Гра закінчилася з рахунком, який раніше ніколи не фіксувався в матчах УПЛ.

«Футбольний клуб»

2023-04-15 15:00

Хто б міг уявити, що дві команди, які в поточному році до сьогодні не виграли на двох жодного матчу і знову таки на двох забили у п’яти попередніх турах лише сім м’ячів, видадуть таку феєрію в очному двобої. Та й ще на тлі могутньої зливи!

Але такий вже це був день – на ужгородському «Авангарді» ворота приймали все.

На початку склалося враження, що «Металіст» досягне успіху малою кров’ю. Добігла кінця перша десятихвилинка, а господарі вже відзначились двічі. Єгор Картушов у дотик замкнув передачу Юрія Романюка, а Богдан Порох добив м’яч у сітку після повітряної атаки Алекса Чидомере і сейва Богдана Когута.

Рівняни виглядали геть розгубленими, а рясна злива, яка накрила стадіон у цей час, лише ускладнювала їхнє завдання. Хлопцям Юрія Вірта допоміг арбітр, який призначив досить сумнівний пенальті і дозволив Андрію Блізніченку скоротити відставання. А ще за якихось 5 хвилин колишній дніпрянин, який свого часу пограв за всі юнацькі і молодіжну збірні України, вдало прострелив з правого флангу, допомігши відзначитися Владиславу Шараю.

Поле вкривалося калюжами, бризки летіли у всі боки, м’яч застрягав у воді, але, футболісти, підсковзуючись і падаючи, продовжували забивати. Покаравши за помилку Дмитра Кльоца, свій шанс нарешті використав найкращий бомбардир «Металіста» Максим Прядун, який «мовчав» із жовтня минулого року. Відповіддю «Вереса» став гол з другого поверху дебютанта УПЛ Данили Хондака, якому, до речі, асистував той таки Блізніченко.

Ну а вишенькою на торті став могутній дальній удар з лету харківського захисника Богдана Бойчука – 4:3 вже на 38-й хвилині!

По перерві дощ вже не дошкуляв командам, і свято результативного футболу продовжилося. Спочатку рівняни, яким довелося відіграватися тричі, вийшли вперед. Після кросу Кльоца вдруге засмутив Данилу Єрмолова Владислав Шарай, а згодом Блізніченко оформив дубль, знову реалізувавши пенальті. Цього разу – після гри рукою «джокера» Ігоря Чайковського, чемпіона Європи 2009 року серед юнаків.    

Зате інший «джокер» Перици Огненовича спрацював як треба. Це Владислав Наумець вперше забив на рівні вищого українського дивізіону.

5:5! Учасники гри повторили, але не перевищили рекорд результативності для матчів УПЛ. Хоча перед самісіньким фінальним свистком голкіпер «Металіста» здійснив два класні сейви.

Значить, не цього разу. Поаплодуємо.

МЕТАЛІСТ – ВЕРЕС 5:5
Голи: Картушов (6), Порох (10), Прядун (25), Бойчук (38), Наумець (52) – Блізніченко (18, з пенальті, 59, з пенальті), В.Шарай (23, 54), Хондак (36).
Металіст: Єрмолов, Романюк, Мизюк, Порох, Коррал, Ралюченко, Панасенко (Наумець, 65), Чидомере (Чайковський, 46), Бойчук, Картушов (Демченко, 73), Прядун.
Верес: Когут, Гагун, Вовченко, Хондак, Г.Пасіч, Курко, Кльоц, Блізніченко (Дахноський, 79), С.Шарай, В.Шарай, Гайдучик (М.Шестаков, 76).
Попередження: Мизюк (17), Романюк (40), Чайковський (49) – Дахновський (87), Гагун (88).
Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ).
15 квітня. Ужгород. «Авангард». +9’C. Злива.

footclub.com.ua