Україна

Регіони

«Галич» – чемпіон Тернопільщини

Інформ-служба ФФУ У чемпіонаті Тернопільської області-2008 узяло участь 20 команд, з котрих найкращою виявився футбольний клуб «Галич» з міста Збараж. Слід зазначити, що наставника команди – Романа Колодійчука – також було визнано найкращим тренером регіону. Загалом же, збаразький футбол крокував до чемпіонського титулу довго.

ffu.org.ua

2008-12-31 05:30

Команда нинішнього зразка п’ять років ішла до першого місця. І ось нарешті в нинішньому сезоні Збараж уперше в історії завоював «золото». До того двічі клуб посідав сьоме місце, по разу отримував «бронзу» та «срібло».

Добротний підбір гравців

Президентом ФК «Галич» є Руслан Адамович. Без його фінансових тилів і фанатичної любові до футболу команді годі було б сподіватися на високі турнірні місця. Весь фінансовий тягар ліг на плечі президента і кількох спонсорів. А бюджет команди немалий – становить близько 300 тисяч гривень. У «Галичі» добротний підбір як досвідчених гравців – Віталій Кіцак, Ігор Бадло, Віктор Ковальчук, – так і перспективної молоді. Наприклад, Ігор Руденький одразу після приходу в команду опанував відповідальне місце опорного півзахисника.

Успішний виступ у Кубку України

До речі, «Галич», окрім чемпіонату Тернопільської області, успішно виступив і в Кубку України серед аматорів. Команда дійшла в цьому турнірі до півфіналу. Пробитися до фіналу їй став на заваді перебір жовтих карток, через що не всі основні гравці, зокрема Ігор Бадло, зуміли взяти участь у вирішальних поєдинках. Окрім того, у повторному чвертьфіналі проти команди з Чернігівської області важку травму отримав лідер «Галича» Автанділ Гвіанідзе.

Все залежить від влади Чемпіон Тернопільської області не проти заявитися в наступному році на першість України. Однак, за словами головного тренера, все залежить від того, чи повернеться обличчям до «Галича» районна та міська влада. Адже Збаразький район – не бідний. Тут розвинена промисловість і є чимало потужних підприємців, які люблять футбол. Необхідно лише активніше долучати їх до розвитку гри мільйонів.

ffu.org.ua