Україна

Регіони

Ланьо: «Футбол більше, ніж гра»

Минулого тижня голова ФФЗ, кандидат-«мажоритарник» від Партії регіонів Михайло Ланьо провів багато зустрічей із жителями Перечинського, Міжгірського, Свалявського, Воловецького та В.Березнянського районів, під час яких мова велася й про спортивне життя.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ, «СПОРТ-тайм»

2012-09-11 17:45

– Торкнемося теми спорту й футболу безпосередньо. Що нас очікує в найближчий час?
– Ним захоплюються сотні тисяч краян. У нас планка піднята на високий рівень. Ми досягали значних успіхів за Чехословаччини, Угорщини, Радянського Союзу. Не відступаємо від цього і в незалежній Україні. Уп’яте головна команда області виборола право грати в еліті кращих команд України. Наша команда на рівних змагається з грандами європейського футболу: «Шахтарем», «Динамо», «Дніпром», «Металістом». Дитячі команди Ужгорода та Мукачева виступають у вищій та першій лізі ДЮФЛ України, а ветерани ставали переможцями та призерами першості України. «Берегвідейк» завоював кубок України серед аматорів. У чемпіонаті області матчі збирають тисячі вболівальників. Стадіони стають місцем відпочинку для краян. Хіба це не показник? Ми повинні берегти й примножувати традиції закарпатського футболу.

– Програма «Спортивний майданчик» продовжує діяти?
– Це спільна програма Федерації футболу області й влади. Наші починання підтримав і примножив голова ОДА Олександр Ледида, і на сьогоднішній день, починаючи з 2010 року, відкрито 43 майданчики зі штучним покриттям. До кінця цього року запрацюють ще 18. Такої кількості не має жодна область України. Усе це робиться для наших людей, бо спорт сьогодні є невід’ємною частиною нашого життя. Заняття спортом дозволяють нам дбати про своє здоров’я, а здоров’я – найдорожче, що у нас є.

pr-zakarpattya.org.ua