Україна

Регіони

Павелко: «Моя мрія – щоб команда з Рівненщини грала в Прем’єр-лізі»

Президент ФФУ Андрій Павелко з візитом побував на Рівненщині. Як зізнався пан Павелко журналістам, його сюди привела не тільки професійна діяльність. Родом з Рівненської області його дідусь, тому дитинство Андрія Васильовича пройшло в селі Корнин.

Денис ГРИЩУК, Charivne.info

2015-04-20 17:45

– В першу чергу приїхав, щоб побачити рідну землю, також відвідав місця захоронення, – розповідає Андрій Павелко. – Ціную, що моє коріння з Рівненщини. Отримав приємні враження та емоції.

Разом з тим, це був перший візит пана Павелка на посаді президента Федерації Футболу. Він каже, що Рівненська та Дніпропетровська Федерації футболу мають стати об’єднавчою ланкою для країни. Стимулом для цього Андрій Васильович бачить у відродженні футболу на Рівненщині, реорганізації обласних, районних, міських федерацій, а також передачі ширших повноважень регіональним федераціям футболу.

При виступі перед журналістами Павелко багато говорив про війну на сході та її вплив на футбол країни в цілому. На його переконання, український футбол нині переживає найважчі часи в своїй історії. Відтак, дуже важливо, щоб ми усі долучилися до підтримки наймасовішого спорту в світі.

– Футбол об’єднує нас. Він зобов’язаний відновити нашу духовну та фізичну цілісність, – додав президент ФФУ.

Павелко запевнив рівнян, що буде всіляко сприяти становленню футболу на Рівненщині. Відомо, що за прикладом іспанської «Барселони» у Рівному хочуть відродити футбольний клуб «Верес». Стати членом РФК «Верес» може будь-який житель Рівненської області. Для цього достатньо у відділенні Ощадбанку заповнити анкету на членство і заплати 100 гривень. Керівництво РОФФ переконує, що з липня «Верес» має стартувати у Другій Лізі. Президент ФФУ більш оптимістичний – каже, що рівненська команда має виступати у Вищому дивізіоні України. Але докласти зусиль має кожен із нас.

– Моя мрія – щоб команда з Рівненської області була в Прем’єрі-лізі, – стверджує Павелко. – Впевнений, що це буде. Знаю, що це буде. Але це буде не від того, що я з Рівненської області. Це залежатиме від зусиль її вихованців, ветеранів клубу та усіх вболівальників.

Насамкінець Андрій Васильович повідомив, що цьогоріч бюджет українських клубів суттєво зменшиться. Утім, каже, в цьому можна знайти і позитивні сторони – у провідних клубах більше гратимуть місцеві вихованці, а не легіонери.

– В усьому треба шукати хороше. Так, бюджет зменшиться. Але таким чином тренери більше звертимуть увагу на дитячо-юнацький футбол. Скаути повертатимуться з Латинської Америки, Європи сюди.

Ще однією проблемою для відродження/розвитку рівненського футболу є відсутність функціонального стадіону. У Рівного є шанс його отримати. Однак для цього потрібна політична воля міських й обласних обранців.

За словами президента ФФУ, Рівне могло б претендувати на виділення штучного стадіону від програми УЕФА. Однак, для цього потрібне бажання обласних, міських депутатів.

– Ті, хто зможе оперативно підготуватися, ті й отримають стадіон, – пояснює Павелко. – Але ми маємо також повернути довіру УЕФА. Такі стадіони вже отримали всі країни Європи, окрім України. Щоб отримати стадіон, треба підготувати необхідний пакет документів. Якщо Рівне не встигне, то це може зробити інша область, або, наприклад, район у Рівненській області.

charivne.info