Україна

Регіони

ФК «Путрівка» – чемпіон Київщини

Павло ДОБРЯНСЬКИЙ, ФФУ (з Путрівки) Футбольний клуб «Путрівка» було засновано у 2002 році. У чемпіонатах Київщини він дебютував чотири роки тому. А в нинішньому сезоні путрівці продублювали свій минулорічний успіх ? вдруге поспіль вибороли обласне золото. Перші кроки колективу в обласній першості датуються 2004 роком. Тоді «Путрівка» дебютувала в чемпіонаті серед команд першої ліги.

ffu.org.ua

2008-12-02 05:45

Від тих змагань спогади залишилися не дуже приємні, адже підопічні Леоніда Матушевича хоча й фінішували в групі другими, але отримали право посперечатися лише за третє місце турніру. Ложку дьогтю в склянку меду додали футболісти «Інтеркожи» з Броварів, які у свої групі також посіли другу сходинку ? саме з ними путрівці зійшлися в принциповому поєдинку за право потрапити у трійку найкращих команд турніру.

Нещаслива серія пенальті У фіналі за третє місце ? так ще називали той матч ? ані броварчани, ані путрівців відзначитися з гри так і не спромоглися. Переможець визначався в серії пенальті. Один за одним підходили футболісти обох клубів до 11-метрової позначки, доки першими не здали нерви у «Путрівки»: два удари гравців команди з однойменного села прийшлися повз ворота… Тож про третє місце довелося забути.

За крок від Кубка Після цього, рівно на два роки, «Путрівка» зникла з мапи чемпіонату області, зосередившись на виступах у районних змаганнях і обласному кубку. Вагомих успіхів їй вдалося досягти саме в розіграші Кубку Київщини з футболу-2004. Команда дійшла до фіналу, де у надважкому двобої склала зброю перед досвідченими футболістами «Грані» із Бузової, в складі якої виходили такі достатньо відомі в Україні гравці, як Сергій Дітковський, Анатолій Балацький, Сергій Тєлєгин, Ігор Лагойда, Володимир Сизончик, Василь Безнощук та інші. Тож, закономірно, володарями другого за престижем обласного трофею стали футболісти Бузової.

Повернулися за чемпіонством У 2006 році «Путрівка» нарешті повернулася до обласного чемпіонату і відразу стала «срібним» призером турніру, поступившись першим місцем білоцерківському «Арсеналу». Наступний, 2007 рік, став справжнім тріумфом для путрівців ? вони вибороли чемпіонське звання! А вже у нинішньому сезоні колектив з Путрівки продублював свій минулорічний успіх, вдруге взявши обласне «золото». Причому зробили вони це досить переконливо: у 30 іграх набрали 80 очок.

Шість років ? 27 нагородЗа свою доволі коротку історії існування ФК «Путрівка» виборола чималу кількість нагород різних значень: від чемпіонського Кубку району з футзалу до «золотих» медалей першості області. Найбільшим успіхом команди на даний момент є те, що вона чотири рази поспіль в сезонах 2004?2007 року ставала чемпіоном Васильківського району, скільки ж разів здобувала районний Кубок. Ще 19 відзнак путрівці завоювали в менших за престижем змаганнях. ФК «Путрівка» ? 2008Воротарі ? Юрій Яковчук, Максим Куций. Захисники ? Андрій Білоцерківець, Олександр Нестерець, Сергій Єрохін, Олександр Пекній, Сергій Мельник. Півзахисники ? Юрій Рачковський, Олександр Демков, Сергій Киричок, Петро Дмитренко, Віталій Лях, Юрій Турчин, Віталій Бартош, Андрій Бенедичук, Євгеній Євсєєв, Станіслав Бишовець. Нападаючі ? Олександр Фролов, Юрій Лагутін, Олександр Зуєвич, Сергій Панфілов, Сергій Дорофеєв, Руслан Тарасюк, Ігор Колінько. Керівник команди ? Тарас Матушевич. Головний тренер ? Олег Горбач. Тренер ? Юрій Турчин.

www.ffu.org.ua