Україна

Друга ліга

Друга ліга повертається. Що потрібно знати про весняну частину сезону

У п'ятницю, 22 березня, в Житомирі стартує весняна частина сезону Другої ліги. Нагадаємо, що запорізький «Металург-2» оголосив про розформування команди через брак фінансів.

Владислав ПРИГОДА, «UA-Футбол»

2024-03-20 09:00

Скільки клубів підвищуються у класі?
Переможець Другої ліги-2023/24 отримає право на прямий вихід до Першої ліги-2024/25. Команди, які посядуть 2-3 місця, проведуть стикові матчі із суперниками, які займуть у групі «Вибування» 6 та 7 (16 та 17) місця в Першій лізі-2023/24.

Хто головні фаворити?
За чемпіонство боротимуться три найбільш амбітні колективи нинішнього сезону. Це «Звягель», ЮКСА та «Дружба». Проте, у поточного лідера напередодні старту весняної частини сезону суттєві проблеми. «Звягель» втратив Дениса Ндукве, а також головного тренера Сергія Шищенка, які зараз у «Поліссі». Чи впорається Микола Гібалюк із непростим завданням? На це питання відповіді поки що немає.

«Дружба» у міжсезоння підписала досвідчених гравців і цей колектив має всі шанси навіть виграти Другу лігу. ЮКСА традиційно запросила талановитих бразильських легіонерів за якими цікаво буде спостерігатиме навесні.

Хто може здивувати?
Не варто скидати з рахунків «Чайку», яка взимку зберегла кістяк та ще й потужно підсилилася. Колектив Сергій Сизихіна може нав'язати боротьбу фаворитам і завершити сезон в топ-3. Також цікаво буде постежити за молодими талантами «Карпат-2» та «Руху-2».

Хто може стати головним розчаруванням?
Насамперед варто відзначити передостанню команду нинішнього сезону «Реал Фарму». Навесні одеситам буде дуже непросто. У першій декаді лютого команда залишилась без головного тренера Андрія Пархоменка, який у зв’язку з сімейними обставинами змушений був на деякий час поїхати до Канади (вже повернувся). Тренувальним процесом керував його асистент, колишній півзахисник збірної України Валентин Полтавець, але він зазнав травми ахілла. З огляду на це, перспективи «Реал Фарми» виглядають не надто радісними.

У нинішньому чемпіонаті залишилася одна команда, яка ще не перемагала. Чи зможе «Кремінь-2» навесні нарешті перервати цю рекордну серію без перемог?

Де транслюватимуться матчі?
Усі матчі Другої ліги цього сезону традиційно транслюватимуться на YouTube каналі ПФЛ.

Розклад 20-го туру
22.03. 14:00. «Звягель» – «Кремінь-2»
23.03. 13:15. «Рух-2» – «Тростянець»
24.03. 12:15. «Реал Фарма» – ЮКСА
24.03. 13:00. «Дружба» – «Локомотив»
24.03. 13:30. «Скала 1911» – «Нива»

Турнірна таблиця

 

ua-football.com