Україна

Друга ліга

Федотов: «ЮКСА завжди намагається грати з позиції сили»

2024-04-10 17:39

У матчі 22-го туру Другої ліги ЮКСА обіграла на виїзді свого головного конкурента – ПФК «Звягель» (2:0), а її воротар Микита Федотов парирував пенальті та ще кілька складних ударів із гри. Герой поєдинку поділився враженнями від надважливої перемоги.

– Безумовно, мені дуже приємно перемогти у такій почесній номінації.
– 
До цього потрапляв до збірної туру, але героєм ще не ставав. Це для мене додатковий стимул ще більше працювати і прогресувати. Насамперед це заслуга всієї команди.

– ЮКСА досить невдало розпочала весняну частину сезону нічиєю з Реал Фармою. Які висновки зробили після тієї нічиєї? Можливо, недооцінили суперника?

– Недооцінки точно не було, адже розуміли що буде непросто у першому офіційному матчі після зборів. Суперник якості грав у захисті, але ми мали все ж перемагати. Важливо, що вдалося зробити правильні висновки. Газони зараз не дуже якісні, але жодних виправдань не може бути. Налаштовуємося завжди тільки на перемогу.

– Пауза у два тижні пішла на користь команді? Можливо, більше попрацювали над тактичною чи фізичною підготовкою?
– Працювали у звичайному режимі, зіграли спаринг проти Колоса. Думаю, що пауза пішла на користь, адже мали час переварити невдалий старт другої частини сезону. Якісно вдалося підготуватися до дуже складної гри з лідером.

– Гра за поточне лідерство з Звягелем – це поки що найбільш важлива для вашої команди у цьому сезоні?

– Для нас кожна гра надважлива, тому не хочеться виділяти це протистояння. За перемогу над будь-яким суперником нараховують три очки. Ми просто робили свою роботу.

– На чому акцентував увагу тренер перед грою? Грали у свій футбол чи більше підлаштовувалися під суперника?

– Ми завжди намагаємося грати з позиції сили у свій звичний футбол. Важливо було отримувати задоволення від якісної гри. Коли є гра, то і результат прийде. Важливо було викинути з голови зайві думки і вважаю, що нам це вдалося.

– Гол у середині першого тайму допоміг вашій команді чи навпаки занадто заспокоїв?
– Безумовно, було дуже важливо вийти вперед проти такого сильного суперника. Після цього стало трішки легше, але розуміли, що в жодному разі не можна розслаблятися, адже вся боротьба ще попереду. Звягель багато забиває, тому варто було збільшувати свою перевагу.

– Наприкінці тайму ви парирували удар Морговського з пенальті. В емоційному плані це напевно доленосний епізод для вашої команди?

– Це був дуже важливий епізод у матчі, який додав ще більшої впевненості нашій команді. Не хотілося пропускати у роздягальню. Добре, що зміг парирувати цей удар і допоміг команді піти на перерву з мінімальною перевагою у рахунку.

– Які корективи були внесені у перерві тренерським штабом?

– Розуміли, що на початку другого тайму буде дуже непросто. Важливо було взяти м’яч від власний контроль і відвести гру від своїх воріт. Ми продовжили грати у звичний для себе футбол.

– Після перерви вашій команді вдалося навіть збільшити свою перевагу. ЮКСА тепер одноосібний лідер Другої ліги. Можливо, лідерство буде на вас ще більше тиснути, адже не маєте права втрачати очки?

– Ми намагаємося не дивитися у таблицю і у кожному матчі прагнемо перемагати. Якщо гратимемо у найкращий футбол, то буде все добре. Наприкінці сезону вже подивимося у таблицю. Рухаємося від гри до гри.

– Ви провели десятий «сухий» матч у сезоні. Поділіться секретом успіху?

– Мої досягнення – це робота всієї команди, наших захисників.  До того ж, варто відзначити нашого тренера-воротарів Івана Остапова, який дуже якісно працює, допомагає постійно. Разом з ним поступово прогресуємо.

– Легіонери вже повністю адаптувалися у команді? На вашу думку, вони підсилили клуб?

– У нас чудова атмосфера всередині колективу. Всі допомагають новачкам якомога швидше адаптуватися у команді. Панує невимушена та дружелюбна атмосфера. Переконаний, що легіонери нам ще допоможуть у цій частині сезону. Всі вони професіонали, які прогресуватимуть від гри до гри.

– У наступному турі на вас очікує ще одне випробування – гра проти Дружби. Які очікування від цього протистояння?

– Всі ретельно готуємося до цього важливого матчу. Будемо розбирати всі сильні і слабкі сторони суперника. Якщо зіграємо у свій найкращий футбол, то зможемо перемогти.

sportarena.com