Україна

Прем'єр-ліга

Дніпро-1 – Полісся 2:1. Україна, 2-й тур. Звіт

Ефектний удар Руслана Бабаенко в компенсований часи допоміг дніпрянам здобути першу перемогу в сезоні.

2023-08-06 17:09

Підопічні Олександра Кучера, що на тижні припинили виступ у Лізі чемпіонів УЄФА та тепер зіграють у кваліфікації до Ліги Європи, вже у компенсований час зуміли здолали одного з дебютантів елітного дивізіону – ФК «Полісся», який більше ніж годину грав у чисельній меншості.

Головним питанням для тренерського штабу «Дніпра-1» перед стартовим матчу чемпіонату у новому сезоні звісно була позиція форварда – хто саме займе позиції Артема Довбкиа, який офіційно перейшов до Примери в «Жирону». Це при тому, що стартові три матчі чемпіонату через дискваліфікацію пропускає Олексій Гуцуляк, який в принципе награвався на цю позицію на зборі. У підсумку вибір пав на Максима Третьякова, який і вийшов на вістрі атаки.

Звісно, що за таких умов дніпрянам довелося у першу чергу налаштовувати нові зв’язки в атаці і у сподіватися на помилки суперника в обороні. І вже невдовзі після початку матчу спортклубівці ледве не підловили житомирців – Третьяков перехопив необачну передачу Сергія Чоботенка і завдавав удар вже у межах карного майданчику, але пробив він прямо у воротаря.

На 18-й хвилині у дніпрян пройшла красива комбінація, але Валентин Рубчинський впав у карному майданчику трохи заплутавшись у м’ячі. А ще до середини першого тайму житомиряни залишились у меншості – Богдан Кушніренко у дуже грубому підкаті зрубав Бланко і отримав пряму червону картку. Після цього команди обмінялися влучними ударами зі стандартів – у дніпрян бив Денис Мірошніченко, а у гостей Артем Смоляков.

Але маючі відчутну територіальну перевагу дніпряни пропустили дуже гостру атаку: на 32-й хвилині зустрічі рахунок могли відкрити житомиряни – Макуана вийшов сам на сам із Яковом Кінарейкіни і зумів перекинути м’яч через голкіпера, але Едуард Сарапій встиг вибити м’яч з порожніх воріт.

Ближче до перерви дніпрян зовсім притисли суперника до його воріт, але окрім двох кутових і одного неточного удару щось серйозного для воріт суперника створити не вдалося.

У перерві Кучер підсилив атаку Володимиром Танчиком, котрий замінив Євгена Пасіча, натомість у житомирян дебютував екс-дніпрянин Олександр Назаренко. Спортклубівці одразу пішли вперед і стартова п’ятихвилинка другого тайму завершилася підступним ударом Руслана Бабенка, але Олег Кудрик зумів накрити м’яч у куті воріт.

Дніпряни продовжили тиск, намагаючись прорвати потужний захист суперника, в якому обороні при кожному ударі кидалися під м’яч. На 58-й хвилині Мірошніченко поцілив під поперечину зі штрафного, але Кудрик відбив м’яч на черговий кутовий.

І цей тиск дався взнаки на 62-й хвилині: Бланко красиво обіграв суперника на правому фланзі, дійшов до лицевої лінії і віддав пас до лінії карного майданчику, а там Рубчинський зробив ідеальне скидання під удар Олександру Піхальонку і капітан дніпрян потужним ударом низом відкриває рахунок!

Одразу спортклубівці провели ще пару атак за участі свіжих Ігора Когута і дебютанта УПЛ Даніеля Ківінди, котрі вийшли на заміну одразу після забитого голу. На 70-й хвилині Даніель міг відзначитись голом, але Кудрик відбив удар з близької відстані на десятий кутовий спортклубівців у грі, після подачі якого неточний удар завдав Олександр Сваток. Далі був штрафний у виконанні Бабенко і знову Кудрик відбиває м’яч з під поперечини на кутовий.

Саме після штрафного і виникла небезпечна ситуація біля воріт дніпрян. На 81-й хвилині Денис Янаков завдав потужний удар з відскоком від газону, і Кінарейкін відбив м’яч перед собою і добре, що на допомогу прийшли захисники, котрі вибили сферу на кутовий. Гості стали грати ще активніше, заробивши право ще на кілька стандартів, а після чергового штрафного у виконанні Янакова м’яч влучає у руку Когута, котрий стояв у стінці – пенальті, котрий чітко реалізував все той же Янаков –1:1.

Часу на те, щоб вирвати перемогу залишалося дуже мало, але дніпряни кинули усі сили на здобуття перемоги. І у компенсований арбітром час Бабенко завдав потужний удар метрів з 30-ти, і з цим пострілом Кудрик впоратися не зумів – 2:1!

У підсумку дніпряни здобули дуже важливу перемогу у цьому непростому двобію.

ДНІПРО-1 – ПОЛІССЯ – 2:1
Голи: Піхальонок (62), Бабенко (90+1) – Янаков (88, з пенальті).
Дніпро-1: Кінарейкін, Є.Пасіч (Танчик, 46), Адамюк, Сарапій, Каплієнко (Білл, 89), Бабенко, Бланко, Мірошниченко (Сваток, 67), Піхальонок, Рубчинський (Ківінда, 64), Третьяков (Когут, 64).
Полісся: Кудрик, М.Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков, Кушніренко, Огіря, Козак (Назаренко, 46), Танковський (Крушинський, 64), Макуана, Будківський (Янаков, 76).
Попередження: Є.Пасіч (36), Адамюк (46), Сарапій (80), Бланко (90+3) – Танковський (34), Крушинський (90+3).
Вилучення: Кушніренко (20).

scdnipro1.com.ua