Україна

Друга ліга

Дозаявка ПФЛ: ЮКСА поповнилася учасником Євро-2012

2024-03-07 16:38

Оглядаємо трансферну кампанію під час зимового антракту-2023/24 у Другій лізі. На черзі – ЮКСА (Тарасівка). Клуб, який зимує другим у таблиці, дозаявив трьох статусних гравців.

32-річний нападник Адерінсола Хабіб Есеола (№11) займався в ДЮСШ Полісся, київських Арсеналу, ЦСКА та Динамо, викликався в юнацьку збірну України. Подаючи надії в київських клубах, відважився в 19 років поїхати в Італію. Грав за нижчолігові Віртус, Інтерреджо, Вібонезе, Ізолу-ді-Капо. Після повернення гарно проявив себе в клубах Десна (Чернігів), ФК Олександрія, Арсенал-Київ, Зірка (Кропивницький).

Зарубіжний етап своєї кар'єри продовжив у Казахстані – багато забивав за вищолігові Акжайик і Кайрат. Кілька разів повертався в Україну, але між виступами за Ворсклу та ФК Львів встиг побувати в болгарському Хебирі. Поточний сезон починав у аматорському клубі Штурм (Іванків), відігравши 9 матчів у чемпіонаті та Кубку України серед любителів.

22-річний півзахисник Андрій Кіреєв (№8) пройшов Дніпро-1, а в ПФЛ дебютував за ФК Нікополь. Цього сезону грав за Кремінь, 13 матчів і 1 гол у Першій лізі.

35-річний захисник Євген Селін (№33) у першому колі грав за ЛНЗ у Прем'єр-лізі (6 матчів). Вихованець Сталі (Алчевськ) був на контракті в таких клубах, як Металіст, Ворскла, Динамо. У складі киян став бронзовим призером чемпіонату України 2012/13 та володарем Кубка України 2014 року. Як легіонер, пограв у Греції (за Платаніас та Астерас), Угорщині (МТК), Кіпрі (Анортосіс), аж поки повернувся в Україну, погравши за клуби УПЛ Десна, Чорноморець та ЛНЗ.

23 матчі Євген провів за молодіжну збірну України та 15 – за національну (плюс гол болгарам у дебютному матчі в 2011-му). Селін – учасник фінального турніру чемпіонату Європи 2012 року, відіграв повністю всі матчі зі шведами, англійцями та французами.

pfl.ua