Україна

Друга ліга

Друга ліга. 7 квітня стартує друга частина сезону-2022/23: останні новини перед поновленням змагань

П’ятничним протистоянням між «Металургом-2» та «Хустом» відновлюється суперництво в третьому дивізіоні вітчизняного футболу.

2023-04-07 08:45

Утім, центральний матч туру відбудеться 8 квітня в Одесі, де «Реал Фарма», що посідає друге місце, прийматиме бузівську «Ниву», яка випереджає найближчого переслідувача аж на сім очок. Також у суботу з’ясовуватимуть стосунки вінницька «Нива» з «Чайкою» та «Звягель» із «Вастом».

Поєдинок «Рубікону» з «Кременем-2» не відбудеться, оскільки київська команда повідомила ПФЛ, що вирішила достроково припинити виступ у першості.

Багато експертів схиляється до того, що у випадку перемоги над головним конкурентом футболісти з Бузової практично гарантують собі підвищення в класі. Щоправда, одесити не приховують свого бажання боротися за найвищу сходинку п’єдесталу пошани до кінця й для початку збираються взяти реванш у «Ниви» за поразку в першому колі.

Готуючись до нових випробувань, бузівчани взяли участь у відкритому зимовому Кубку ПФЛ, де фінішували другими після аматорів із «Лівого берега». Важливо, що до послуг керманича Сергія Карпенка весною будуть усі ключові виконавці. Що до футболістів «Реал Фарми», то вони також посіли друге місце – у зимовій першості Одеси, пропустивши вперед місцевий «Титан». До речі, одним із найрезультативніших гравців турніру став граючий президент клубу Микола Лиховидов – автор дев’яти голів. Останньої миті одесити підсилилися досвідченим універсалом Костянтином Пархоменком, молодшим братом головного тренера Андрія Пархоменка, та перспективним захисником Ярославом Кербелем із «Миколаєва».

Викликає інтерес і поєдинок у Вінниці, де «Нива» прийматиме сусіда в турнірній таблиці – «Чайку». Подоляни вже наблизилися до своєї найкращої спортивної форми, взявши гору в заключному  спарингу над елітним «Львовом» – 2:1. Лави «Ниви» поповнили воротар Максим Коваленко з «Гірника-Спорту», захисники Володимир Грачов із «Краматорська» та Олександр Євтіхов із «Лівого берега», півзахисник Олександр Кілик і нападник Андрій Меленчук із молодіжних складів «Дніпра-1» та «Чорноморця» відповідно.

Решті учасників буде складно втрутитися в боротьбу за призові місця, хоча не можна недооцінювати «Звягель», який продуктивно провів підготовчий період, плідно попрацювавши й на трансферному ринку. Зокрема, останнім зимовим новачком поліщуків став півзахисник Антоній Емере з «Гірника-Спорту», який свого часу виступав за юнацьку збірну України.

Нагадаємо, перше місце Другої ліги підвищується в класі напряму, друге місце зіграє стиковий матч із передостаннім місцем Першої ліги.

uaf.ua