Україна

Друга ліга

Президент «Звягеля» про відхід тренера в «Полісся»: «Може, Шищенко, як Лобановський, поєднуватиме дві роботи»

2024-03-12 12:48

Учора президент Полісся Геннадій Буткевич оголосив, що головний тренер команди Юрій Калитвинцев подав у відставку. В.о. наставника призначено Сергія Шищенка з друголігового ПФК Звягель, який раніше вже очолював житомирян як головний тренер і створював юнацький склад для клубу.

Президент Звягеля Дмитро Костюк пояснив ситуацію, що слалася, адже клуб вже вдруге посеред сезону залишається без керманича.

– Пане Дмитре, буквально декілька годин тому ви нам казали, що сподіваєтесь на, що Шищенко залишиться у ПФК Звягель, але Буткевич вже оголосив про його призначення в.о. головного тренера Полісся.
– Подивимось, як будуть далі розгортатися події. Шищенко поки що виконуючий обов’язки у Поліссі і я сподіваюсь, що він повернеться до нас. Хоча, знаючи Шищенка, він може виграти всі матчі у Поліссі, і потім постане питання, щоб залишити його головним тренером. Це мій страх (сміється, – прим. А.П.).

Я вангую, що найближчі матчі Полісся точно виграє, і питання, щоб залишити Шищенка точно постане, а мені б хотілося, щоб він повернувся у Звягель, бо нам треба виграти чемпіонат Другої ліги, а без нього буде важко.

– Що ви сказали Шищенку перед його вояжем у Полісся?
– Я його благословив, адже він іде в УПЛ та Полісся. Але сподіваюсь, що він повернеться до нас.

– Вам не прикро, що у вас вже вдруге посеред сезону забирають тренерів? Спочатку Максимова у Дніпро-1, тепер – Шищенка в Полісся.
– Жорстока історія, але це УПЛ. Я вважаю, що це хороша реклама для ПФК Звягель, але нехай забирають краще гравців, щоб вони прославляли наш клуб, а тренери нам самим потрібні. Що стосується Шищенка, то тут складна історія: хочеться, щоб він і Поліссю допоміг, і був з нами.

Може, він буде, як Лобановський, і поєднуватиме дві роботи (сміється, – прим. А.П.). З моральної точки зору ми не могли не відпустити Максимова і Шищенка в клуби УПЛ, які боряться за єврокубки. Я був би дивним президентом клубу Другої ліги, якби не відпустив тренерів в УПЛ. А Полісся – це взагалі наш братній клуб. Він – перший в області, а ПФК Звягель – другий. Якщо у майбутньому Полісся буде першим в УПЛ, а ми другими – це буде класно.

– Хто буде в.о. головного тренера у ПФК Звягель?
– Сьогодні ми розбиралися з Поліссям і швидко не встигаємо все вирішувати. Будемо думати.

– А якщо, як ви кажете, Шищенко виграє всі матчі у Поліссі і його залишать головним тренером, у вас вже є кандидатури для ПФК Звягель?
– Поки що я нічого не можу сказати з цього приводу. Все в процесі. Наскільки я розумію, Шищенко зараз в.о., і Полісся має шукати нового тренера, але у цьому процесі його можуть залишити на посаді, тому що, думаю, результат він покаже. І тоді вже ми будемо шукати план Б.

Зараз я вважаю, що в нас є головний тренер, але він тимчасово буде допомагати Поліссю. Я на це сподіваюсь.

– Зараз Калитвинцев залишився без роботи. Можливо, вам слід його запросити на у ПФК Звягель на заміну Шищенку? Зробите таку собі рокіровку.
– Я б не відмовився від такого варіанту, але боюсь, що ми не потягнемо такого тренера як Калитвинцев, з таким потужним бекграундом і досвідом.

***

Полісся після 20-ти турів має в активі 33 очки й посідає шосту сходинку в турнірній таблиці УПЛ. Зазначимо, що житомирський клуб не знає смаку перемог вже у шести матчах. ПФК Звягель із 40-ка пунктами очолює таблицю Другої ліги.

ukrfootball.ua